Race report Marit Oslo Triathlon 2013

Folkens, da har jeg deltatt på mitt første triatlon noensinne. Så her kommer det en race report om det. I oktober ble det en masse snakk om å delta på Aurlandsfjellet Xtreme Triathlon (Axtri), dyrt og uaktuelt tenkte jeg da, men i november var jeg jaggu påmeldt. Angrer ikke! Som en salgs oppladning ble jeg med på Oslo Triathlon denne helga. Så Kari Caravelle og Marit Manager rullet opp på Sognsvann 07.50 for å rekke å se starten av NM Olympisk og lære av de beste. Vår egen start var 10.45, så hadde god tid. Ingen av oss har vært med på triatlon før, så begge var sykt nervøse. Eneste målsetting (før vi visste bedre) var å ikke punktere og ta igjen folk med tempo-bøyle.

Mat: Frokost; hjemmelagde rundstykker med ost og skinke og leverpostei. En liten sjokoladebit rett før start. For visste at Sognsvann ikke smaker mye godt. Resten av sjokoladen i T1 og en banan i T2. Funka fint for meg.

Svømming: Har drevet med svømming før, så følte jeg fløyt bra og hadde god flyt. Syns egentlig det var vanskelig å vite hvor hardt jeg skulle ta i. Turte ikke å bli stiv allerede på svømminga, så fant en fin rytme i mitt komfort-tempo. 1, 2, 3, pust, 1, 2, finn retning, 1, 2, 3, pust. og sånn gikk det i 1500m. Selvfølgelig litt sliten, men mest gira når jeg kom opp av vannet. Løp mot T1, lette febrilsk etter glidlåssnora, så NTNUI-gutta heie og vrengte av drakta i fart. Det var sånn de i NM Olympisk gjorde det. De andre damene var fortsatt i vannet og svømte. Tid: 22.10.

T1: Fant sykkelen, fikk av våtdrakta, tok på sokker, sykkelsko, startnummer, briller, hjelm og løp av gårde med sykkelen. Tapte kanskje flest sekunder på sykkelskoa+sokker. Har hvertfall 30sek å hente på T1. Tid: 03.13

Sykkel: Når skoa var godt festet til pedalene begynte syklinga for fullt. Det krevde nemlig litt konsentrasjon. Mange klønet med sykkelstarten. Rett bortenfor T1 stod en politimotorsykkel klar til å følge første dame. Så fikk godt følge mot Maridalsvannet og Skar. De fulgte godt med, så turte ikke annet enn å ligge et godt stykke bak syklistene foran meg, og tok igjen folk så fort jeg kunne. Man har bare 30sek på å passere andre syklister hvis man skal forbi, og mannen på politisykkelen tror jeg tok tida. Prøvde å starte Garmin-klokka litt ute i løypa, men displayet viste fortsatt “finner satellitter” ved endt sykkeletappe. Så etterhvert de andre damene i sykkeltraseen. Med tempobøyle og det hele. Det beste var å se Kari. Vi passerte hverandre på nesten samme sted hele tiden, riktig så kult, og fikk tilnærmet lik sykkeltid. Kun ett sekund skilte oss 🙂 Veldig fornøyd med sykkeldelen. Tror det lønte seg å roe ned mot slutten, for bena var fine ved løpsstart. Tid: 1.14.21

T2: Lot skoene henge igjen på pedalene, hang opp sykkelen, tok av hjelmen og brillene, snudde startnummeret. Tok med skojern for å få på de ferdigknyttede joggeskoene. Fikk aldri kjøpt sånne smarte skolisser. Ganske så genialt med skojern, men den brakk i det jeg tok på venstreskoen. Tok en banan i hånda og løp av gårde. Shit, glemte pulsklokka på sykkelen. Je je, drit i. Løp bare videre. Fikk vite sluttiden i mål uansett.  Tid: 01.15

IMG_4837

Løp: Løp jevnt og trutt det jeg kunne. Gøy å ta igjen mange folk, prøvde å henge på de som tok igjen meg. Publikum heia, så kjentfolk i løypa, var sliten og ville mest bli ferdig snart. Merker jeg har masse å gå på på løpedelen, men det er bra! Tid: 44.37

Mål: Utrolig deilig å bli ferdig med det hele. Mest lettet over at det ikke skjedde noe punktering, fikk heller aldri evig syra og nervøsiteten før start forsvant. Fant etterhvert også Bjørn og Kari i målområdet, og alle var fornøyde! God stemning! Totaltid: 2.25.35

IMG_8823

 

Axtri blir det neste. 6 dager igjen nå. Gruer meg mest, men skal bli godt å bli ferdig! 😉 Gleder meg til tri-høsten i Trondheim! 🙂 see yah

3 replies to “Race report Marit Oslo Triathlon 2013”

  1. Mye å hente på løpetiden?? Du løp ikke akkurat rundt den løypa, du fløy…..har det på netthinnen hehe tror du må ha passert minst 50-75 pers på løpedelen….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *