Student-NM i triatlon

Student-NM (SNM) i triatlon har vært NTNUI Triatlons stolthet på arrangørsiden siden våren 2016. Studenter fra hele landet inviteres til dyst for å avgjøre hvem som skal få krone seg med tittelen Studentnorgesmester i triatlon.

Konkurransen er åpen for alle studenter som er knyttet til et studentidrettslag, og løypen er identisk med den som brukes under TriSprinten på høsten. Reglement finner du her, og lurer du på noe om konkurransen må du ikke nøle med å ta kontakt!

Student-NM i triatlon 2021 går av stabelen 18. september! Påmeldingsfrist 9. september 23:59!

INFORMASJON 2021:

Lørdag 18. september inviterer NTNUI Triatlon til den 7. utgaven av TriSprinten! Grunnet Covid-19 blir TriSprinten og student-NM arrangert samtidig.

Oppsummert

Hva: Triatlon inkl paraklasse
Distanse: 400m svøm – 19 km sykkel – 4,5 km løp
Distanse paraklasse: Egne distanser, mer info kommer
Konkurranseklasser: “Landevei” og “Andre sykler” for kvinner og menn
Hvor: Trondheim- Pirbadet/Ilsvika
Når: Race brief fredag 17. september og konkurranse lørdag 18. september
Påmeldingsavgift: 200 kr

Merk: Påmeldingsfrist torsdag 9. september kl. 23:59!

Denne konkurransen er åpen for alle studenter, uavhengig av erfaring, nivå og ambisjoner! For tredje gang vil vi også arrangere et paratriatlon som vil forgå samtidig.

Konkurranse

400 m svøm innendørs – 19 km sykkel – 4,5 km løp

Svømming:

SNM:
Svømmingen foregår innendørs i Pirbadet, og det svømmes i 50m-baner. Det vil være 4-5 personer per bane, og det vil svømmes i to baner samtidig. Det vil også være en egen oppvarmingsbane (25m) som kan benyttes før man begynner.

Heatene vil være delt etter innmeldte svømmetider, der de antatt raskeste starter først. Innmelding av tider skal gjøres samtidig som påmeldingen.

Paraklasse:
Svømmingen foregår innendørs i Pirbadet, og det svømmes i 25- eller 50m-baner, alt etter hva utøveren selv ønsker. Det vil også være en egen oppvarmingsbane a 25m som kan brukes før man begynner. Det er lov for utøveren å bruke hjelpepersonell eller hjelpeutstyr slik som pullbuoy, svømmebelte, eller annet.

Sykkel

SNM:
Basert på tidene fra svømmingen blir det jaktstart på syklingen. Etappen går tur/retur Ilsvika-Flakk, og er ca 19 km. Husk at man kjører på landevei, og det vil være åpent for vanlig trafikk. Merk også at vi har én klasse for landevei/tempo og én for “andre sykler”. Det er med andre ord veldig innafor å stille på sykkelen du har stående i boden!

Paraklasse:
Etappen går tur/retur Ilsvika, og er ca. 10km. Merk at man kjører på landevei, og det vil være åpent for vanlig trafikk. Alle sykler er velkommen, både med og uten hjelpemotor. Les konkurranseregler for merking av sykkel.

Løp

SNM:
Etter syklingen kommer man inn til T2, og her setter man fra seg sykkelen, og går direkte videre til løp. Løpeetappen går over to runder fra Ilsvika til Ila, og er totalt ca. 4,5 km.

Paraklasse:
Etter syklingen kommer man inn til T2 (skiftesone), og her setter man fra seg sykkelen, og går direkte videre til løp. Utøveren kan ha hjelper som bistår utøveren fra sykkel til eventuell rullestol eller liknende. Løpeetappen er alt fra 1100 meter (1 runde) og til maksimalt 4 runder (4,5 km).

Bankett

Kommer info senere.

Lurer du på noe mer?

Ikke nøl med å ta kontakt med triatlon-leder@ntnui.no eller via våre Facebooksider!

Resultater Studentmesterskapet i triatlon:

SNM/Trisprinten 2020
SM 2019