Student-NM i triatlon

Student-NM (SNM) i triatlon har vært NTNUI Triatlons stolthet på arrangørsiden siden våren 2016. Studenter fra hele landet inviteres til dyst for å avgjøre hvem som skal få krone seg med tittelen Studentnorgesmester i triatlon.

Konkurransen er åpen for alle studenter som er knyttet til et studentidrettslag, og løypen er identisk med den som brukes under TriSprinten på høsten. Reglement finner du her, og lurer du på noe om konkurransen må du ikke nøle med å ta kontakt!

Student-NM i triatlon 2023 går av stabelen lørdag 29. april! Påmeldingsfrist fredag 7. april. Dersom du ønsker å delta som para-utøver ønsker vi at du tar kontakt så fort som mulig for å planlegge gjennomføring og utstyr.

INFORMASJON 2023:

Lørdag 29. april inviterer NTNUI Triatlon til Student Norgesmesterskap i Triatlon! Under finner du en del viktig informasjon. Det vil bli sendt ut informasjon på mail til alle deltakere etter at påmeldingsfristen er løpt ut.

Oppsummert

Hva: Triatlon inkl paraklasse
Distanse: 400m svøm – 19 km sykkel – 4,5 km løp
Distanse paraklasse: Egne distanser, mer info under.
Konkurranseklasser: “Landevei” og “Andre sykler” for kvinner og menn samt en paraklasse.
Hvor: Trondheim – Pirbadet/Ilsvika
Når: Obligatorisk Race brief fredag 28. april og konkurranse lørdag 29. april.

Påmeldingsavgift: Alle deltakeravgiftene dekker både konkurranse og bankett.

Deltakeravgift uten overnatting: 400 kr per person

Deltakeravgift inkludert overnatting 1 natt: 500 kr per person

Deltakeravgift inkludert overnatting 2 netter: 600 kr per person

Merk: Påmeldingsfrist fredag 7. april 2023

Denne konkurransen er åpen for alle studenter, uavhengig av erfaring, nivå og ambisjoner!

Konkurranse

400 m svøm innendørs – 19 km sykkel – 4,5 km løp

Svømming:

SNM:
Svømmingen foregår innendørs i Pirbadet, og det svømmes i 50m-baner. Det vil være 4-5 personer per bane, og det vil svømmes i to baner samtidig. Det vil også være en egen oppvarmingsbane (25m) som kan benyttes før man begynner.

Heatene vil være delt etter innmeldte svømmetider, der de antatt raskeste starter først. Innmelding av tider skal gjøres samtidig som påmeldingen.

Paraklasse:
Svømmingen foregår innendørs i Pirbadet, og det svømmes i 25- eller 50m-bane, alt etter hva utøveren selv ønsker. Det er lov for utøveren å bruke hjelpepersonell eller hjelpeutstyr slik som pullbuoy, svømmebelte, eller annet.

Sykkel

SNM:
Basert på tidene fra svømmingen blir det jaktstart på syklingen, der alle innenfor 3 minutter bak raskeste svømmer starter med reelle tidsdifferanser. Alle over 3 minutter bak raskeste svømmer starter med 15 sekunders mellomrom. Faktisk plassering blir da regnet ut etter målgang. Etappen går tur/retur Ilsvika-Flakk, og er ca 19 km. Husk at man kjører på landevei, og det vil være åpent for vanlig trafikk. Merk også at vi har én klasse for landevei/tempo og én for “andre sykler”. Det er med andre ord veldig innafor å stille på sykkelen du har stående i boden!

Paraklasse:
Etappen går tur/retur Ilsvika, og er ca. 10km. Merk at man kjører på landevei, og det vil være åpent for vanlig trafikk. Alle sykler er velkommen, både med og uten hjelpemotor. Les konkurranseregler for merking av sykkel.

Løp

SNM:
Etter syklingen kommer man inn til T2, og her setter man fra seg sykkelen, og går direkte videre til løp. Løpeetappen går over to runder fra Ilsvika til Ila, og er totalt ca. 4,5 km.

Paraklasse:
Etter syklingen kommer man inn til T2 (skiftesone), og her setter man fra seg sykkelen, og går direkte videre til løp. Utøveren kan ha hjelper som bistår utøveren fra sykkel til eventuell rullestol eller liknende. Løpeetappen er alt fra 1100 meter (1 runde) og til maksimalt 4 runder (4,5 km).

Bankett

Bankett er inkludert i påmeldingsavgiften. Mer informasjon kommer.

Lurer du på noe mer?

Ikke nøl med å ta kontakt med triatlon-leder@ntnui.no eller via våre Facebooksider!

Resultater Studentmesterskapet i triatlon:

SNM 2022 | SNM/Trisprinten 2021 | SNM/Trisprinten 2020 | SNM 2019