TriSprinten

Siden høsten 2015 har NTNUI Triatlon arrangert NTNUI TriSprinten omtrent rundt medio september. Målet med TriSprinten er at alle (f. 2008 eller før) som ønsker å teste triatlon skal ha muligheten til dette, og at de som er mer rutinerte får en fin konkurranse på tampen av sesongen.

Konkurransen er åpen for alle, også dem som ikke er studenter. Løypen på TriSprinten er identisk med løypen som har blitt brukt under Studentmesterskapet siden 2016, og det er samme reglement som gjelder for begge disse konkurransene.

Høsten 2019 ble det for første gang invitert til paratriatlon på TriSprinten, og reglement for paraklassene kan du finne her. Vi ønsker at alle skal ha mulighet til å delta på våre arrangement, og dersom du ikke helt vet om du kan være med – gi oss en lyd, så finner vi en løsning!

I år arrangerer vi også følgestafet for første gang! Dette betyr at det er mulig å melde seg på som lag med 3 personer, der en person svømmer, en sykler og en løper!

INFORMASJON 2023:

Lørdag 16. september inviterer NTNUI Triatlon til den 9. utgaven av TriSprinten!

Oppsummert

Hva: Triatlon inkl. paraklasse
Distanse: 400m svøm – 19 km sykkel – 4,5 km løp
Distanse paraklasse: Deltakeren kan designe sin egen distanse, ved å velge følgende:
•Svøm: 25m, 50m, 100m, 200m, 400m
•Sykkel: 10 km.
•Løp/rullestol/annet: 1-4 runder (1 runde tilsvarer 1100 meter)
Konkurranseklasser: “Landevei”, “Andre sykler” og “Para” for kvinner og menn samt mix følgestafett.
Hvor: Trondheim- Pirbadet/Ilsvika
Når: Lørdag 16. september
Påmeldingsavgift: 200 kr (individuell), 375 kr (følgestafett).

Merk: Påmeldingsfrist søndag 10. september 23:59!

Denne konkurransen er åpen for alle, uavhengig av erfaring, nivå og ambisjoner!

Svømming:

Trisprinten:
Svømmingen foregår innendørs i Pirbadet, og det svømmes i 50m-baner. Det vil være 4-5 personer per bane, og det vil svømmes i to baner samtidig. Det vil også være en egen oppvarmingsbane (25m) som kan benyttes før man begynner.

Heatene vil være delt etter innmeldte svømmetider, der de antatt raskeste starter først. Innmelding av tider skal gjøres samtidig som påmeldingen.

Paraklasse:
Svømmingen foregår innendørs i Pirbadet, og det svømmes i 25- eller 50m-baner, alt etter hva utøveren selv ønsker. Det vil også være en egen oppvarmingsbane a 25m som kan brukes før man begynner. Det er lov for utøveren å bruke hjelpepersonell eller hjelpeutstyr slik som pullbuoy, svømmebelte, eller annet.

Sykkel

TriSprinten:
Basert på tidene fra svømmingen blir det jaktstart på syklingen. Etappen går tur/retur Ilsvika-Flakk, og er ca 19 km. Husk at man kjører på landevei, og det vil være åpent for vanlig trafikk. Merk også at vi har én klasse for landevei/tempo og én for “andre sykler”. Det er med andre ord veldig innafor å stille på sykkelen du har stående i boden!

Paraklasse:
Etappen går tur/retur Ilsvika, og er ca. 10km. Merk at man kjører på landevei, og det vil være åpent for vanlig trafikk. Alle sykler er velkommen, både med og uten hjelpemotor. Les konkurranseregler for merking av sykkel.

Løp

TriSprinten:
Etter syklingen kommer man inn til T2, og her setter man fra seg sykkelen, og går direkte videre til løp. Løpeetappen går over to runder fra Ilsvika til Ila, og er totalt ca. 4,5 km.

Paraklasse:
Etter syklingen kommer man inn til T2 (skiftesone), og her setter man fra seg sykkelen, og går direkte videre til løp. Utøveren kan ha hjelper som bistår utøveren fra sykkel til eventuell rullestol eller liknende. Løpeetappen er alt fra 1100 meter (1 runde) og til maksimalt 4 runder (4,5 km).

Lurer du på noe mer?

Ikke nøl med å ta kontakt med triatlon-leder@ntnui.no eller på Facebook for spørsmål.

Vi gleder oss til å se deg på startstreken 16. september!

Resultater TriSprinten: