Oslotri

5 sommertrente NTNUIere stilte til start på gårsdagens Oslo Triathlon. Morten Urdal Bakke og Torgeir Nørbech stilte i NM olympisk klokken 08.00, der nivået etter alt å dømme var skyhøyt. Resten av de startende holdt seg til den olympiske klassen, selv om noen (les: Marit) definitivt burde stilt blant de alle sterkeste. Bjørn Bergholt entret Sognsvann 09.45, mens Marit maskin Vala og undertegnede, fant veien ut mot bøyene klokken 10.45. Det var med andre ord perfekte forhold for å heie på de andre grønnkledde triatletene når man selv ikke hadde det vondt ute i løypa.

Oslotri innebærer 1500m svømming i Sognsvann, T1, 4 mil sykling i Maridalen, T2 og 2 runder á 5 km rundt Sognsvann til slutt.

Morten endte på en meget habil 5. plass, mens Torgeir kom inn til en fin 18. plass av totalt 67 deltakere. Det blir spennede å se hva Morten kan klare under Aurlandsfjellet Extreme Triathlon førstkommende lørdag!

 

Torgeir på Sognsvann før start lørdag morgen.
Torgeir på Sognsvann før start lørdag morgen.

Morten og Torgeir før start. Kredz til arrangør for rosa badehetter til gutta!
Morten og Torgeir før start. Kredz til arrangør for rosa badehetter til gutta!

 

Et glimt av løpeløypa.
Et glimt av løpeløypa.

Bjørn stilte som enseste NTNUIer  i den olympiske herreklassen, og fullførte i fin feriestil. Kanskje kan han panikktrene frem mot neste lørdag? Eller kan det være han tar det som en tur?  Det blir ulidelig spennende å se hvilken taktikk han går for frem mot neste helg. Etter målgang uttalte bjørnen at “Axtri er bare for gøy.”… Men hvem vet?

Marit maskin viste enorm styrke i sin triatlondebut i den olympiske dameklassen. Før start var det nervøs stemning i vannkanten. Noen hadde våtdrakter av ypperste klasse mens andre satset mest mulig hud. Atter andre igjen svømte uten svømmebriller. Hadde jentene bommet på antrekket? Feil type briller?? Pulsen økte mens klokken var faretruende nær 10.45. Vel ute i vannet var det heldigvis lite bekymring å spore blant debutantene. Marit lå i tet fra start til mål, og vant i overlegen stil med hele 12 (!) minutter ned til andreplassen. Det kan også nevnes at hun hadde endt på en 4. plass i NM olympisk om hun hadde fått plass der. Favorittstempelet foran neste helg ble om mulig enda større etter lørdagens topprestasjon! Undertegnede debuterte med en 7. plass i nevnte klasse. På sykkeldelen skilte det ironisk nok bare ett usselt sekund mellom de to venninnene, mens på svømming og løping var Marit overlegen. Første tur på landevei ble for begge langrennsjentene gjennomført på Gran Canaria i påsken, så det kan se ut til at de har kommet like langt i formutviklingen.

Bjørn, Marit og Kari i fantastiske drakter. Topp steming!
Bjørn, Marit og Kari i fantastiske drakter. Topp steming!

Nå er det under 1 uke igjen til sommerens vakreste (eventuelt mest smertefulle) eventyr for flere NTNUIere. 17. august går nemlig Aurlandsfjellet Extreme Triathlon av stabelen. De (u)heldige som har meldt seg på er: seriøse Morten Urdal Bakke, the boss Bjørn Bergholt, Thomas småskral Alne, Jørgen lettebeint Braaten, Erik Shanghai Solberg, Vibeke rutinert Brandvold, Marit maskin Vala og Kari Caravelle Sylten.

Følg med på www.axtri.no.. to be continued!

One reply to “Oslotri”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *