Nye hjemmesider – Nye muligheter!

De nye hjemmesidene til NTNUI Triatlon er under utarbeidelse, og det ser ut til å bli råbra!

I hovedsak vil hjemmesidene fungere som informasjonskanal til medlemmene i NTNUI Tri. Da i form av informasjon om treninger, kommende konkurranser, drakter og kontaktinformasjon. Men itillegg håper vi at de vil være en kilde til treningsprogrammer, resultatlister og inspirasjon/motivasjon for trening. Det er i den forbindelse at meg (Øystein) og Morten kommer til å blogge litt om det å være NTNUI’er og triatlet. For min egen del blir det i første omgang gjennom sommeren, så får vi se hva som skjer etter det. 🙂

Siden dette da blir det første innlegget er det på sin plass med litt bakgrunnsinformasjon:

Jeg startet med triatlon i 2009, men bare på internett. 🙂 Triatlon virket den gang som en idrett der man måtte ha trent målrettet i mange år for å delta i, ha dyr sykkel og hurtigsnøring på joggeskoene. Men når det kom til stykket hadde jeg gjort ei fjær til ti høns, og vant min første konkurranse. Riktignok dreide det seg bare om en treningstriatlon i regi av Trondheim triatlonklubb, men det viktigste var at jeg var igang!

Jeg ble raskt bitt av basillen og ble etterhvert hektet på den allsidige treningsformen triatlon tilbyr. Året etter min triatlondebut stillte jeg til start i Kalmar Triathlon 2011 som er en ironmandistanse i Sverige. Sluttiden ble 10:49:52, som jeg den gang var veldig fornøyd med. Det jeg imidlertid oppdaget under denne konkurransen var at den taktiske disposisjonen av krefter gjennom lengre konkurranser var noe som passet meg godt. Jeg har aldri vært noen racer på hverken svøm, sykkel eller løp, men når jeg først har fått dieselmotoren igang kan den gå lenge og langt! 😉

I 2012 sesongen bestemte jeg meg for å satse på halvdistanser fremfor fulldistanser. Fordelen med halvdistanser er at man kan kjøre flere løp i en sesong uten å måtte restituere i ukesvis etterpå. Jeg var også interessert i å utvikle høyere terskelfart i alle tre disipliner. Jeg gjennomførte Ironman 70.3 Haugesund på 4 timer og 33 minutt som 4.mann i min aldersklasse og 33. plass totalt. Seinere på året deltok jeg på Aurlandsfjellet Extreme Triathlon (AXTRI) der jeg ble nummer 4 totalt, og storfornøyd med egen innsats! 🙂

Fortsatt intakt løpeform indikerer at det fortsatt er tidlig i løpeetappen ;)

Triatlonsesongen 2013 åpner for min del med Ironman 70.3 Haugesund i juli, før jeg tar turen tilbake til gamle stier og Ironman Kalmar. Målet i Haugesund er en god gjennomkjøring, helst under 4 timer og 30 minutter, men det forutsetter like gode forhold som ifjor. Hovedmålet er imidlertid Kalmar. En tid så langt ned mot 9 timer som mulig er noe jeg sikter mot. Et noe hårete mål, men det er vel slik det skal være.I sommer kommer denne bloggen til å dreie seg om treningen fram mot disse konkurransene og konkurransene i seg selv. Itillegg kommer det nok litt oppdateringer om NTNUI Tri og hva som skjer i studentidrettsmiljøet i Trondheim.

Jess, det var det jeg hadde tenkt å si i denne omgang…nå må jeg skrive litt på masteroppgava…:)

Ferdig med svømmeetappen i Haugesund 2012.
Ferdig med svømmeetappen i Haugesund 2012.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *