Ironman 70,3 Haugesund 2012 – Øystein

Ironman 70,3 Haugesund ble min debut på halvdistanse triatlon. Det er alltid litt vanskelig å forutse hvilken intensitet man kan ligge på når man ikke har kjørt distansen før, og for min del gjaldt dette spesielt for sykkeletappen. Ettersom Haugesund var et av hovedmålene denne sesongen har jeg lagt opp treningen etter det. Dagene før gikk det i mye pasta og vann, samt bananer på høykant siden de holder krampene unna. Følte meg veldig pigg før start…

Svømming: Forventet tid: 00:35
Svømmingen er min svakeste disiplin. Siden fulldistansen i Kalmar i fjor har jeg trent mye med svømmeprogram, og det har fungert veldig bra for meg. Men var fortsatt usikker på hvor fort jeg kunne svømme 1900m open water.
La meg i andre rekke ved svømmestart ettersom det var mange debutanter i vannet. Ville unngå de potensielt livsfarlige beinsparka fra den brystsvømmende delen av startfeltet. Planen fungerte greit, men det ble en del kaos de første 400 metrene. Etter 400m var det en lang høyresving. Jeg lå da midt i en klynge og det ble etter min smak mye kaving. Omplasserte meg derfor til yttersving, og fant endelig rytmen og skyvet i takene. Feltet begynte etterhvert å bli dratt ut, så jeg vil anta at det gikk raskere og raskere i vannet. Svømte forbi en del folk siste 300 metrene.
Tid svømming: 00:33:59

Ferdig med svømmeetappen i Haugesund 2012.
Ferdig med svømmeetappen i Haugesund 2012.

T1: Gikk raskt unna, greit opplegg med poser til hjelm og sokker. Tid T1:

Sykkel: Forventet tid: 02:15 – 02:30
Om man ser på løypeprofilen av sykkeltraseet ser den flat ut… det er den ikke! Jeg kjørte gjennom løypa med bil dagen før konkurransen, og innså at det kom til å bli for hardt å klare det planlagte tidsmålet på 2:15. (40km/h)
Brukte de første 10minuttene på å finne rytmen og bli varm i musklaturen, men allerede her syklet jeg forbi mange. Følte meg pigg i beina og kunne kjøre hardt over toppene i det rullende terrenget. Tror dette var viktig for å beholde farten og flyten over bakketoppene, og dermed også høyere snitthastighet. Etterhvert svingte løypa inn på smalere veier og mer teknisk krevende partier. Fokuserte på å ikke kjøre på meg syre i bakkene, men samtidig beholde flyt og rytme. Passerte stadig andre utøvere, men måtte nå ”jobbe litt mer” for å komme forbi. Ved ca 50km kom jeg opp til en gruppe syklister der jeg møtte på Jørgen som jeg har trent mye med før konkurransen. De holdt fint tempo, så jeg sykla med denne gjengen inn til T2. Måtte dog slippe litt opp på slutten der det var noen krevende stigninger.
Tid sykkel: 2:21.

T2: Gikk veldig raskt med god hjelp fra de frivillige. Skoene ble bokstavlig talt tredd på føttene mine og energigels ble lagt i lommene på ryggen.
Tid T2:

Løp: Forventet tid: 1:35
Merket ganske tidlig at jeg magen ikke var helt i slaget, men jeg fant uansett løpssteget kjapt. Etter ca 3km var sykkel-følelsen i beina borte og jeg lå på rundt 4:05/km. Nå meldte imidlertid toalettbehovet seg, så jeg sprintet inn i en bås på første drikkestasjon. ”Tapte” nok 1-2minutter her, men samtidig ble jeg kvitt mageproblemene, så det var verdt det. Passerte 10km på ca 41minutt, og begynte å tenke på en løpstid på under 1:30. Etter ca 13km begynte imidlertid musklaturen å bli sliten. Spesielt i leggene var det etterhvert lite futt og frasparket ble tamt. De lange intervallene fra i vinter var her godt å ha i bagasjen, og når 17, 18 og 19km viste seg langs veikanten var det bare å gi på inn til mål. Til tross for at det hadde vært moro med en løpstid på under 1:30, og dermed også en totaltid på under 4:30, er jeg godt førnøyd med løpsetappen. Det er tross alt bare 1,5 år siden jeg løp halvmaraton på 1:33
Tid løp: 1:33

Ernæring: Spiste en energibar 10min før start. På sykkeletappen spiste jeg totalt to barer (30 og 50 min) og tre energigels (siste timen). Drakk to flasker energidrikk på sykkelen. På løp spiste jeg 3 gels og en del cola.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *