TriSprinten Paratriatlon 2020

NTNUI Triatlon ønsker å invitere alle aktivitetsglade parautøvere til TriSprinten, lørdag 12. september 2020, i Trondheim! Grunnet Covid-19 blir trisprinten i år slått sammen med Student mesterskapet i triatlon.

Oppsummert

Hva: Triatlon
Hvor: Trondheim- Pirbadet/Ilsvika
Når: race brief fredag 11. september, konkurranse og bankett lørdag 12. september
Påmeldingsavgift: 300 kr

Denne konkurransen er åpen for alle, uavhengig av erfaring, nivå og ambisjoner! Paratriatlon-arrangementet går samtidig som klassene “landevei” og “andre sykler”.

Konkurranse

Svøm: 25m, 50m, 100m, 200m, 400m
Sykkel: 19 km
Løp/rullestol/annet: 1-4 runder (1 runde tilsvarer 1100 meter)

Parautøverne velger selv distanse på svøm og løp. Sykkel er satt til 19 km fordi det ikke er mulig å vende før det oppsatte vendepunktet.

Litt mer om hva TriSprinten er

TriSprinten er en konkurranse vi i NTNUI Triatlon er svært stolte av! Målet er at denne konkurransen skal være åpen for alle som har lyst til å prøve triatlon. Distansen tilsvarer omtrent det som kalles en sprint i triatlon, altså svært overkommelig for de fleste!

Under TriSprinten ønsker vi at alle skal føle seg velkommen, og dette blir også en gyllen mulighet til å vise at triatlon ikke nødvendigvis er så uoverkommelig som det kan virke. Paraklassen vil skille seg litt ut fra de andre klassene, der utøverne her kan sette sammen sin egen distanse. Det eneste er sykkeldistansen (19 km) som ikke kan endres fordi løypen ikke har muligheter for en sikker vending før det originale vendepunktet på Flakk. 

Svømming

Svømmingen foregår innendørs på Pirbadet, og det svømmes i 25- eller 50m-baner, alt etter hva utøveren selv ønsker. Det vil også være en egen oppvarmingsbane a 25m som kan brukes før man begynner. Det er lov for utøveren å bruke hjelpepersonell eller hjelpeutstyr slik som pullbuoy, svømmebelte, eller annet.

Sykkel

Etappen går tur/retur Ilsvika-Flakk, og er ca 19 km. Merk at man kjører på landevei, og det vil være åpent for vanlig trafikk. Alle sykler er velkommen, både med og uten hjelpemotor. Les konkurranseregler for merking av sykkel.

Løp/rullestol/annet

Etter syklingen kommer man inn til T2 (skiftesone), og her setter man fra seg sykkelen, og går direkte videre til løp. Utøveren kan ha hjelper som bistår utøveren fra sykkel til eventuell rullestol eller liknende. Løpeetappen er alt fra 1100 meter (1 runde) og til maksimalt 4 runder (4,5 km).

Bankett

Sted kommer
Middagen vil bli servert kl 20:00
Dresscode: Pent

Helt til slutt

Hver og en av parautøverne vil, på grunn av forskjellige distanser og ulike funksjonsnedsettelser, stille i hver sin klasse. Utøveren har mulighet til å ha med seg en hjelper eller utstyr som hjelper dem gjennom hele konkurransen. Dette skal meldes inn på forhånd.

Kontakt oss gjerne om spørsmål angående ditt utstyr, om du lurer på noe eller har vanskeligheter med å gjennomføre konkurransen pga mangel av utstyr. Alle deltakere vil premieres og målet er å få en flott dag fylt med fysisk aktivitet!

Lurer du på noe mer?

Vi vil veldig gjerne komme i kontakt med deg! Dette er et helt nytt arrangement for oss, og tar med glede i mot innspill og spørsmål. Send alt du lurer på til stine.dyngeland@ntnui.no, og så finner vi en løsning!