Ingvild med seier i debuten i Uvdal

Ingvild har studert Industriell Økonomi og Teknologiledelse i et år på Gløshaugen, men skal i år begynne på medisinstudiet på St. Olavs. Ingvild er aktiv langrennsløper, og meldte seg inn i NTNUI Triatlon våren 2017, samtidig som hun startet med triatlon. 

Som opprinnelig langrennsløper var det et naturlig valg å melde seg inn i NTNUI Langrenn da jeg flyttet til byen. På grunn av skade i vår måtte jeg finne noe alternativt å drive med, og meldte meg derfor inn i NTNUI Triatlon først og fremst for å få tilgang til Pirbadet. Har lenge vært fascinert av sporten triatlon, og det tok ikke lang tid før jeg også hev meg på sykkeltreninger og deltok i Studentmesterskapet i april.

Jeg ble raskt bitt av basillen, men med et litt trangt studentbudsjett og andre prioriteringer fikk jeg ikke kjøpt meg våtdrakt før i august. Da hadde sesongen også begynt å gå mot slutten, og hvis jeg skulle prøve meg måtte jeg søren meg få ut fingeren. Jeg meldte meg derfor på Nore og Uvdal triatlon i Numedalen mellom Kongsberg og Dagali i Buskerud som skulle gå av stabelen 12. august. Distansen var olympisk, altså 1500 m svøm, 40 km sykling og 10 km løp der de siste 3,4 km var opp en slalombakke!

Avreisedagen kom brått på, og påmeldingsantallet var magert med 50 påmeldte hvorav rundt 10 var damer, mye på grunn av Oslo Triatlon som gikk av stablen samme dag. Med et temmelig stort konkurranseinstinkt håpet jeg på topp 5 av damene i mitt første triatlon. Målet ble enda mer realistisk etter at vi fikk vite at svømmetappen var halvert fordi vannet ikke var mer enn 13,5 grader.

 

Etter å ha satt fra meg sykkel og sendt av gårde posene til T2 (skiftesone mellom sykkel og løp) og målområdet som anvist, måtte jeg som jeg pleier løpe til start. Startskuddet gikk og de ivrigste løp ut i vannet så langt de kunne, mens jeg la meg på magen og begynte å svømme med en gang selv om det bare var 30 cm til bunnen. Om den taktikken var lur kan nok diskuteres, for det var tydelig at et par mannfolk ble litt irriterte da jeg bare la meg ned rett fremfor dem. Dette var andre gang jeg svømte ute og i starten svelget jeg mye vann. Flere ganger måtte jeg ta «pauser» og puste gode magadrag for å ikke begynne å hyperventilere. Etter hvert fant jeg flyten, fant mest sannsynlig et par damebein å svømme bak (i alle fall en våtdrakt med rosa detaljer) og dro deretter i fra. De 750 meterne gikk raskere unna enn jeg trodde og jeg fikk vite av min far/støttemannskap/sjåfør at jeg kom opp av vannet som nummer 8 totalt.

 

Jeg jogget sjanglende bort til sykkelen og etter litt knoting med våtdrakten satt jeg på sykkelen. Det var ikke lagt ut løypeprofil av sykkeldelen på forhånd så jeg visste ikke helt hva jeg gikk til. Løypa viste seg å ha ca 500 høydemetre fordelt på 40 km. Med en del motvind og et regnskyll ble beina temmelig møre spesielt mot slutten og jeg gledet meg til å begynne å løpe. Et par menn med raske hjelmer og sykler suste forbi, men jeg hadde ikke sett noen damer enda. Da jeg hoppet av sykkelen og løp inn i T2, fikk jeg vite over høyttaleren at jeg var første kvinne!

Skiftet ivrig til joggesko og løp ut på grusveien. Selv om beina føltes som tømmerstokker, holdt jeg en jevn fart før stigningen opp slalombakken begynte. Det ble et sjokk for beina, men fant ut av det lønte seg å løpe rolig og jevnt hele veien istedenfor å gå i de bratteste kneikene. I og med at jeg visste at jeg var første kvinne, presset jeg meg akkurat nok til å ikke spy da jeg kom i mål. Der ble jeg tatt imot med applaus og intervjuet av Lågendalsavisen, lokalavisen. Sliten, glad og med godt fornøyd med dagens innsats og utfall.

 

Min første triatlonkonkurranse ble en skikkelig opptur. For det første var arrangementet lite, men godt nok promotert til at folk fra tettstedene rundt hadde tatt turen. Langs hele løypa sto barn og voksne med flagg, plakater og bjeller og heiet oss frem. Spesielt opp slalombakken var det deilig med litt ekstra ytre motivasjon. Arrangementet gav absolutt mersmak og jeg oppnådde begge målene jeg hadde for dagen; få og en god opplevelse og komme på topp 5. Det siste målet smadret jeg til og med soleklart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *