Race Report – Petter fra NHHI for Studentmesterskapet

Petter er NHHI-student og en av de mange tilreisende utøverne til Studentmesterskapet 2016. I tillegg til NHHI, var også Bergen Studentidrettslag, Tromsøstudentenes Idrettslag, Studentspretten, Luftkrigskolen IL, Placebo BK, Marin FK Tyholt og så klart NTNUI representert.

Klokken viser 09:20 fredag morgen og Norwegians Boeing 737 har brakt meg trykt til trøndersk jord. Under et døgn til starten går i Pirbadet og solen skinner på Vernes – dette kan bli en bra helg.

Møter Didrik (kamerat, NTNUI’er og argeste konkurrent) på St. Olavs på ettermiddagen og lurer til oss en siste finpuss på løpebanen på øya før Race Brief. Didrik gjør det klart at denne økten går under radaren og at Strava er totalt uaktuelt. Ingen av konkurrentene skal få innsyn i de siste forberedelsene før morgendagen – det er åpenbart at her står ting på spill!

_MG_6219

En time senere har vi forflyttet oss til Gløshaugen for Race Brief. Arrangøren virker å ha stålkontroll og en spent forsamling av utøvere blir servert detaljene for morgendagen. For min og Didrik sin del settes kursen hjemover der glykogenlagrene og motivasjonen fylles opp med henholdsvis pasta og en episode Team Ingebrigtsen. Moro begynner tidlig lørdag morgen, så det blir en tidlig kveld.

Lørdag morgen og jeg våkner før klokka ringer – hode og kropp vet det skal konkurreres i dag. Siden svømmingen er separert fra sykkel- og løpedel, gjelder det bare å få i seg et par skiver før en møter opp på Pirbadet. Om stemningen var spent på race brief i går, gjelder definitivt det samme nå.

Svømming

Aller siste brief og detaljer før svømming blir gjennomgått av arrangøren på bassengkanten i Pirbadet. Det svømmes i heat på 5 stk i hver bane, så det kan bli trangt og kaotisk. Vi blir enige om rekkefølgen i heatet, og står på klare i det det meldes «30 sekunder til start». Jeg svømmer i antatt raskeste heat og Didrik har advart meg om at det kommer til å svømmes fort fra start for å sprenge feltet.

«3, 2, 1, gå!». Vi blir liggende på en fin rekke første femti meter, og som forventet åpnes det i et helvetes tempo. Ved vending på 100 meter henger jeg fint med. So far, so good, men nå må tempoet snart ned om jeg skal holde følge helt inn. Tempoet roes noe etter hvert, men det er vanskelig å treffe godt på vendingene når vi ligger 5 stk på rekke. To dårlige vendinger på rad gjør at jeg mister et par meter til Didrik som ligger plassen foran meg. De siste 150 får jeg ikke lenger ligge i dragsuget og nå blir det en kamp inn til mål for ikke å tape for mye. Det går trått mot slutten og jeg får nå virkelig kjenne at åpningsfarten var for høy for min smak. Tikker inn på 6:04. 40 sekunder bak tet er ikke helt katastrofe, her kan det være muligheter.

Sykling

I pausen mellom svømming og sykling roer jeg det ned og får i meg litt mat så jeg er klar for fight videre.

_MG_6381

Det startes etter jaktstartprinsippet og jeg er nr 9. Det er ikke så mange sekunder som skiller etter svømmingen, men de førti sekundene fra Jacob (nr 1 på svømmingen) får release til det er min tur går usedvanlig sakte. Arrangøren roper fortløpende opp startnummer og endelig meldes «Nr 9!» – jakten er i gang!

_MG_6397

En fokusert og brukbar transit gjøres og jeg avanserer et par plasser allerede her. En konkurrent har fått tekniske problemer med sykkelen og kommer ingen vei. Får håpe det ikke var Didrik. Syklingen starter med en relativt tøff stigning. Her må det åpnes hardt men fornuftig for ikke å brenne kruttet. Inn mot vending har jeg avansert flere plasser i feltet og jeg ligger som nr 4 hele veien tilbake på Ilsvika. Jeg har enda ikke passert Didrik, har han økt avstanden på syklingen eller var det han som hadde fått problemer med sykkelen i starten? I siste stigning kommer det imidlertid en NTNUI’er på temposykkel forbi. Han får også sekundering fra sidelinjen i det han passerer meg. Var det to min opp til tet som ble ropt? Faen. Opp å jobbe nå Petter, stabilisere avstanden inn mot transit. Dette klarer jeg også, og etter utforkjøringen ned mot transit er jeg igjen forbi.

Løping

5 km igjen før mållinjen skal krysses. Vi er to stk som løper ut helt likt på løpingen. Vi åpner i brukbar fart og har tydelig bedre flyt enn de som er foran. Etter ca en km har beina fortsatt ikke klart helt overgangen fra syklingen og jeg må gi meter til konkurrenten. Etter hvert løsner det for beina og jeg øker farten igjen. Ved vendingene får jeg en pekepinn på avstanden til de foran. Jeg spiser stadig inn på Jacob og løper forbi på siste langstrekke inn mot mål, men det blir for langt opp til tredjeplass. Mållinjen krysses som nr 4. Faen, pallen røyk med 19 sek.

Ingen Didrik å se i målområdet, da var det han som ble stoppet av et røket kjede. Det var synd. Forhåpentligvis får ny mulighet til duell senere, jeg står på startstreken også neste år!SMtri10

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *