Race report Morten Tuddal Triathlon 2013

Med to uker igjen til NM olympisk og tre uker til AXtri var det endelig på tide å debutere i NTNUI-drakta. Med meget minimal erfaring (et stk tri i 2010) visste jeg ikke helt hva jeg gikk til. Da hjalp det at trijomfru Torgeir var med så jeg visste at det hvertfall var én annen som ikke hadde peil. Målsetninga før start var under 2t og 5min med svøm på ish 22:30, sykkel på ish 1t og 2min og løp på ish 38min (+skifting).

Mat: Har ofte litt problemer med hold eller vondt i magen når jeg løper. Prøvde meg på en ganske stor frokost 4t før start, en gel (38g) og vann på sykkel samt litt vann og to slurker cola på løpinga. Funka fett for meg!

Svømming: Merka med en gang at jeg ikke har riktig våtdrakt, er tydeligvis 2XU som gjelder. Uans, kom meg greit nok ut, men ble særs mye mas hele veien. Fikk aldri glidd ordentlig og slet med å se bøyene. 23:48 var en liten skuffelse tidsmessig, men det var likevel 6. raskeste svømmetid og 4. best i klassen.

T1: Dagens klart svakeste prestasjon, 1:06  og 45s bak bestetid. Her må det trenes mer!

Sykkel: Kjøret gikk fra start så trøkka på det jeg hadde. Ble ganske fort ganske stiv og kjente litt krampetendenser i hamstring etter 5 min. Ble heldigvis bedre etterhvert og jeg kom inn i et fint driv. Motiverende å se at Torgeir var best av de uten tempobøyle. Sykkeltid på 57:41 er jeg veldig fornøyd med, spesielt når jeg hadde litt å spa på med på løpinga. Var nr. 6 inn i T2, men visste det var plukkemuligheter med to stk rett foran.

T2: Litt kløning, men ikke like ille som T1. +20s til beste skifting. Slapp krampe, hørte det var andre som fikk det.

Råeste drakta i feltet!
Råeste drakta i feltet!

Løp: Digg ass, endelig en ordentlig idrett. Trøkka til fra start og plukka noen plasser ganske fort. Synes det var langt til 2km og så for meg en hard dag på jobben. Ble freshere etter det og fikk en ekstra motivasjonsboost da jeg klatret til 3. plass på passering. Begynte også å ta igjen andre løpere med en runde og fikk litt ekstra krefter. Dessverre var det ikke nok til å ta 2. plassen, men 3. plass er over all forventning. Løpetida var 37:43, som gir en km tid på rett over 3.30 (10,7 km løpstrasée).

Alt i alt så var Tuddal en super opplevelse med god sykling og løping. Gleder meg til NM og AXtri!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *