Treningsferie i Italia

Semesteret er slutt, og en lang sommerferie er igang. Og med Ironman 70.3 Haugesund knappe to uker unna er det på tide på prikke inn toppformen. Det prøver jeg å gjøre her i Italia, nærmere bestemt ved Como-sjøen. Området er et eldorado for syklister, men er også fullt løpbart med mange stier (dog noe bratte).

Har vært her i to dager og fått inn 8,5 timer sykkel og mer enn 6000 høydemeter. Det er hårnålssvinger så langt øye kan se, og utsikten er til tider forstyrrende spektakulær. Idag syklet jeg en av verdens mest kjente ruter, Bellagio – Madonna del Ghisallo. Ruta er ca 9 km med 5,4% stigning i snitt og avsluttes ved sykkelkapellet Madonna del Ghisallo. Ved bakkens start nede i Ballagio var det klargjort startstrek for syklister, og på toppen var det en finishstrek sammen med en skjerm som viser de beste registrerte tidene. 🙂

Startstrek for syklister :)
Startstrek for syklister 🙂
Inne i kapellet
Inne i kapellet

2013-06-25 12.14.07

Forutenom Madonna del Ghisallo havna jeg også midt i en reklamefilminnspilling for Jeep. Antar imidlertid at de klipper bort den tungpustede, svette syklisten i bakgrunnen fra den ferdige filmen!

Den helhetlige planen for treningen her nede er å kjøre kroppen rimelig ned, for å så hvile meg i form siste uka før Haugesund. Det innebærer mye tid i terskelsone, men tillater meg også å kjøre enkelte partier hardere, for å så slippe meg ned på terskel igjen. Tankegangen er å bli vant med å “kjøre ut” syra, selv om jeg holder trykket på pedalene.

 

Store deler av ruta kunne tilby denne type utsikt.
Store deler av ruta kunne tilby denne type utsikt.

One reply to “Treningsferie i Italia”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *