Månedens ildsjel: Jakob Stave Lorentzen

Skrevet av: Marthe Lima

Foto: NTNUI Blits

Foto: NTNUI Blits
I NTNUIs nye spalte “Månedens ildsjel” får dere møte et knippe utvalgte frivillige i NTNUI som legger ned en uvurderlig innsats. I mai skal dere få møte Jakob Stave Lorentzen fra NTUI Volleyball.

Andre om Jakob:

Til tross for kun et år i NTNUI har Jakob tidlig gjort seg til et medlem folk stoler på! Jakob stiller alltid opp der det skulle trengs, og er første som melder seg til å rydde utstyr etter turnering, eller å ta på seg en ekstra funksjonæroppgave. Han er ekstremt dedikert, og jobber hardt sammen med laget og er en gledesspreder uten sammenlikning. Uansett om det er på banen, benken, trening eller tribunen!

Kathinka Lund, Leder Volleyball

Navn: Jakob Stave Lorentzen

Gruppe: NTNUI Volleyball

Alder: 22 år

Antall år i NTNUI: 1 år

Eksamenstiden er i full gang i Trondheim og alle studenter er svært opptatte. Selv i denne hektiske tiden har Jakob tatt seg tiden til å svare på noen spørsmål.

Hvem er du egentlig?

Jeg heter Jakob og kommer fra Farsund på Sørlandet. Grunnen til at jeg er i Trondheim er at jeg studerer til å bli lektor i geografi og historie. Det er ok og studere men konkurranse og aktivitet er noe jeg liker mye bedre og derfor bruker jeg store deler av tiden min på dette, særlig volleyball og sandvolleyball.

Hvordan endte du opp i NTNUI?

Visste at Trondheim og NTNUI hadde et av de beste, viss ikke det beste, volleyball miljøene i Norge. Dette var en faktorene for at jeg valgte å studere i Trondheim. Når jeg kom til Trondheim meldte jeg meg på uttak for det laget jeg hadde lyst til å spille på og fikk først beskjed om at jeg ikke kom med, før jeg så fikk en telefon i siste liten om at jeg kom med, så det var nice.

Hvilket verv har du nå?

Er dugnads ansvarlig for volleyball laget jeg spiller på. Ikke så voldsomt stor rolle. På begynnelsen av året når vi valgte rollene i laget sto det mellom det og reise ansvarlig, og da var det et lett valg. Var ikke så interessert i og ha ansvar for pengene til så mange folk så da meldte jeg meg kjapt til dugnads ansvarlig.

Hva tenker du om stempelet ildsjel?

Kan ikke akkurat si det er et negativt stempel og det er jo veldig hyggelig å høre men har ikke tenkt så mye over det tidligere. Har en følelse av at jeg har blitt nominert på grunn av at jeg har vært kommentator på en del av livesendingene til volleyballtopplagene. Noe jeg egentlig gjør fordi jeg synes det er gøy, og jeg ser de fleste kampene uansett, men er jo sykt nice viss det settes pris på i tillegg. Vinn-vinn-vinn situasjon?

Hvor er du om 5 år?

Vanskelig og si. Verden utvikler seg utrolig fort for tiden og bare 5 år frem i tid føles utrolig langt frem å spå. Forhåpentligvis ferdig studert kanskje, ellers har jeg tenkt ganske lite over det egentlig.

Million og disponere fritt i NTNUI, hvor hva?

Kanskje dekning av alle reisekostnader for alle medlemmene så mange år det holder. Litt kjedelig svar men hadde vært sykt nice for de fleste tror jeg (sannsynligvis alle egentlig, med mindre man er rik og skaffer seg spilletid ved og dra på reiser som ikke alle har råd til).

Nytt verv i NTNUI, hvilket?

Vet veldig lite om hvilke verv som finnes og ikke. Kanskje et verv som tar ansvar for at de som har ansvar for og ta med kake til kiosken er litt mer kreative. Man kan jo gå lei av toro brownies på en måte.

“Månedens ildsjel er en fast spalte som er laget av promogjengen i samarbeid med fotografene i NTNUI Blits. Ønsker du å nominere noen til månedens ildsjel? Send til blits-promo@ntnui.no”.