Mia Larsen Sveberg valgt inn i styret til NIF!

Tekst: Ronja Pavall
Bilde: privat

4. juni 2023 var det klart for valg av nytt idrettsstyret i Norges Idrettsforbund. Blant annet var det vår egen Mia Larsen Sveberg (24) som ble valgt inn!

Foto: privat

Onsdag 26. april 2023 var det for det meste en enstemmig valgkomité som innstilte styret for kommende periode, hvor Mia var innstilt som styremedlem (ung representant).

Valgkomiteens leder, Terje Roel, la da frem at valgkomiteen hadde et mål om å legge frem en innstilling på et strategisk orientert styre, og legger vekt på at medlemmene skulle ha komplementær kompetanse. Selv om det var en delt innstilling på presidentvervet (7 innstiller på Zaineb Al-Samarai og 3 innstiller på Berit Kjøll), var det ingen usikkerheter på innstillingen av Mia. 
På valget den 4. juni ble Zaineb Al-Samarai valgt som ny president.

Jeg ser frem til å bli bedre kjent med det store bildet på idrettsnorge og håper jeg kan være med å påvirke norsk idrett positivt i den kommende perioden og breddeidrett for alle uavhengig av alder, hvor du kommer fra, funksjonsevne og kjønn

– Mia Larsen Sveberg

Mia får skryt for å være en flott person, med mange kvaliteter og erfaringer som gjør henne til en flott kandidat. I tillegg til å drive med curling på landslagsnivå, deltok hun i OL i Beijing i 2022 og har flere verv som gir henne den erfaringen hun trenger for å være et flott bidrag til Norges styreforbund. Hun er nestleder i studentorganisasjonen i Trondheim, nestleder av NHFU (Norges Handikapforbund Ungdom), varamedlem av Trøndelag Idrettskrets og styremedlem av NTNUI Paraidrett. Roel legger frem at denne bakgrunnen gjør slik at Mia har en bred organisasjonsforståelse og viser et bredt samfunnsengasjement. Valgkomiteen sier dette vil være med å bidra til å bringe flere vinklinger inn i debatten, som vi er helt enige i.

Jeg håper at min bakgrunn innen organisasjonsarbeid kan være nyttig å ha med seg inn i styre samt min kunnskap fra idretten både som utøver og idrettspolitikk

– Mia Larsen Sveberg

NTNUI er veldig stolte av Mia, ønsker henne lykke til og gratulerer henne masse!