NTNUI Orientering vant 10Mila!

Tekst: Mads Eidsmo

For Orienteringsgruppa i NTNUI er det ett løp og én tur som er viktigere enn resten i løpet av året; 10Mila i Sverige. I år gikk stafetten i Skellefteå i nord-Sverige 20.–21. Mai, og NTNUI Stilte med 7 lag i «Damkavlen» som går på lørdag ettermiddag, og 6 lag på «Tiomilakavlen» som går fra lørdag kveld til tidlig søndag morgen. Til sammen 85 NTNUIere var klare for å kjempe seg gjennom alt fra 6 til 16 kilometer i vakker nordsvensk skog.

Foto: Privat

Etter at jentene hadde løpt sine stafetter var det klart for våre 5 herrelag og 1 damelag bestående av jentene som ikke hadde fått nok orientering for pengene enda. 13,7 kilometer sto for tur. For vårt 1.lag var det Ulrik som fikk æren av å åpne ballet. Vi hadde høye forhåpninger om å være med å kjempe helt i toppen av stafetten gjennom hele natten, så da var det helt nødvendig med en god start, og det fikk vi så til de grader. Ved 1. veksling hadde vi 3 lag innen de 15 første løperne.

Foto: Privat

Etter at Oskar Edvardsson hadde gjennomført sin 2.etappe på glimrende vis var det min tur til å plukke postene. Jeg gikk ut som nr. 8, og skulle ut på 5,9 kilometer nattorientering sammen med en ganske stor gruppe av andre lag. Klokken var nå bikket 23, og mørket hadde senket seg. Sammen med de andre løperne fant vi alle postene våre i tur og orden, og plutselig var vi på toppen over arena og hadde bare nedoverbakke igjen til mål. Da var det bare å ta det forsiktig inn i den siste vanskelige posten før jeg bet tenna sammen og gjorde meg klar for å spurte helt inn til mål. Når jeg runder siste sving inn på arena ser jeg lagkameratene mine heie, samtidig som de ba meg dra ned buksa. Det er nemlig tradisjon i klubben at man skal vise rumpa til konkurrentene dersom man veksler først på stafett, og det skulle ikke bli siste gang dette skjedde i løpet av natten.

Etter at jeg hadde dusjet og spist litt mat var det bare å benke seg i en stol for å følge med på resten av stafetten sammen med resten av de som holdt seg våkne for å heie gjennom natten. En etter en ble sendt ut på sine oppgaver, og alle som en leverte gode løp. Etter at Hans Petter, Anders og Isak hadde løpt sine etapper og klokka nærmet seg 04:00 ble Eirik sendt ut som nr. 3, 1 minutt og 23 sekunder bak lederlaget. Flere og flere av de som var ferdige med sine etapper på de andre lagene samlet seg nå for å følge de siste etappene spent. Omtrent halvveis på sin 8.etappe går han opp i ledelsen, og den ga vi aldri tilbake. Etter noen nervepirrende timer holdt Jørgen og Elias unna for forfølgerne, og sammen med resten av klubben løp vi jublende over mål som vinnere av 10Mila 2023. Som løper på laget var det veldig sterkt at hele klubben løp over målstreken samtidig som oss, noe som viser at dette ikke bare var en seier for de 10 løperne som løp på vinnerlaget, men en seier for hele klubben. Sammen kan man få til de utroligste ting. Hu & Hei!