Race Report – Leonhard på Ironman 70.3 Sandnes 2023

Kort versjon: 

Søndag 18 Juni stilte 9 NTNUI-ere og en 50% NTNUI-er, 50% Tromsøværing til start under Ironman Sandnes 70.3. For de som ikke er kjent med distansen skal det svømmes 1900 meter, sykles 90km og avsluttes med 21km løping. Konkurransen hadde preg fra alle de 4 årstidene. Alt fra tåke og dårlig sikt på svømminga til hetebølgen under halvmaratonet. Tross forholdene viste NTNUI hvordan man konkurrerer med mot og selvsikkerhet, som takler uforutsette utfordringer. Fantastisk innsats, samhold og prestasjoner fra alle deltakere! Og til de som lurer, så ble det gønshow!!

Lang versjon: 

Søndag morgen 18 juni 2023 våknet jeg på Hotel Quality Residence med en klump i magen. Dette var ikke en hvilken som helst dag, det var Race Day! Halv Ironman er heller ikke hvilken som helst distanse. Den består av hele 1900 meter Svøm, 90km sykkel og 21km løp.  

Før frokost sørger jeg for å gjøre klar gels og sportsdrikk, slik at jeg alltid kunne carb loade under konkurransen. Videre spiste jeg en god frokost, før turen gikk til start området. Omringet av stressa mannfolk i 40 års krisa, var jeg mer fokusert enn noen gang. Jeg skulle IKKE punktere i dag, som komisk nok skjedde året før. Jeg var 100% bestemt for å fullføre konkurransen under 5 timer og utklasse alle som viste motstand. 

Da svømminga startet i vakre gandsfjorden ble jeg først overrasket over hvor behagelig vannet var. Tåkete vær gjorde det derimot vanskelig å se løypa og konkurrenter. Det gjaldt bare å flyte lenge på hver arm, uten å belaste beina for mye. Etter ca. 400 meter ut i svømmingen ble jeg veldig forvirret. Som et resultat av dugg i brillene og tåke, så jeg absolutt ingenting. Ikke nok med det så ble jeg også angrepet av en brennmanet, før jeg i det hele tatt hadde svømt 1000 meter. 

Det var et mirakel at jeg fullførte svømmingen og kom meg opp av vannet. 

Etter mye knot i skiftesonen, kom jeg meg omsider på sykkelen, der jeg hadde mye frustrasjon som måtte ut. Det resulterte i total overtenning i starten, med watt produksjon på gått over 300. En etter en kjørte jeg forbi sykler verdt minst 50 000kr, om ikke det dobbelte. Min Bianchi til en verdi på 10 000kr gjorde virkelig jobben, og jeg innså virkelig hvor mye atleten oppå sykkelen faktisk har å si.

A group of people posing for a photo

Description automatically generated

Jeg cruiset videre gjennom løypa i håp om å treffe på noen NTNUI- ere jeg kunne kjøre forbi. Da jeg skimtet grønt i det fjerne fikk jeg masse energi, som resulterte i et gønn show uten like. Det gikk nesten så fort, at jeg var centimeter unna å bomme på Mount Linen. 

På vei inn i skiftesonen var målet mitt å skifte så raskt som mulig og bare komme seg ut på halvmaratonet. Selv om jeg var tissetrengt, hadde jeg dårlig tid for å nå målet mitt på under 5 timer.  Etter et par km inn i løpeetappen merket jeg hvor ekstremt varmt det var denne dagen og hvor avgjørende det var å tilegne seg nok næring. Med Sindre innen rekkevidde tenkte jeg at jeg hadde gjort et fenomenalt løp (eller at han hadde fått totalt smellen). Det viste seg derimot at han var en hel runde foran, som fikk meg til å miste motet. Kilometerne gikk saktere og saktere mens sola ble varmere og varmere. Hvert minste heiarop fra NTNUI og pappa ga ekstra energi. Da det kun var 3km igjen var jeg ekstremt sliten. Jeg tok meg derimot sammen og hadde en bunnsolid sluttspurt inn på det røde teppet. Klokka viste 04.55.43, og jeg hadde omsider kommet meg under 5 timer på halv Ironman i Sandnes. 

Takk for en fantastisk tur NTNUI. Gode tider og rå innsats fra alle i gruppen. NTNUI fikk totalt alle pallplassene i Age-Group Menn 18-24 og 2/3 pallplasser i Age-Group Menn 25-29. Ole Bernard, halvt NTNUI-er, halvt Tromsøværing klinket til med en solid andre plass i elite. Bare synd at Sindre aldri fikk plass til vm i Lahti eller medalje, på grunn av narkotika kontroll. 


Race Report laget av Leonhard Spidsø