Race report – Andreas på Stavanger Triatlon

Stavanger Triatlon 20. juni 2021

Race report fra Andreas Wathne

Som eneste deltager fra NTNUI deltok jeg på Stavanger Triatlon søndag 20. juni 2021. Været denne dagen helt ok. Grei temperatur i luften, litt småkaldt i vannet og vi slapp heldigvis unna regnet som starter rett etter målgang. Løypen går i flotte omgivelser i området Stokkavannet og Randaberg. Det er en relativt flat og rask løype og mange tilskuere på veien.

Formen denne dagen var bra, og det var mitt første forsøk på en skikkelig olympisk distanse med et håp om seier. Svømmingen startet med at en og en løp i vannet med cirka 5 sek mellomrom der tiden startet når vi krysset en tidtakermatte. Svømmingen startet greit, men det ble stivere og stivere fra cirka 750m og inn. Opp av vannet hadde jeg ingen peiling på hvordan jeg lå an, men visste at jeg kunne hente folk foran på sykkelen. Etter en rask skiftesone (dog ganske lang løpeetappe til mount-line) begynte jeg raskt å sykle forbi de som hadde svømt litt fortere. Syklingen gikk bra og det var fint å sykle i en såpass flat og rask løype. Inn til T2 lå jeg på 3. plass.

Jeg bestemte meg for å ikke stresse med å ta igjen de foran, og husket på at 10 km er god tid til å løpe forbi. Etter et par kilometer føltes kroppen bra og jeg klarte å øke tempoet noe. Rett før jeg tok igjen førsteplassen, ved 7.5 km, ble jeg også løpt forbi. Jeg prøvde, men klarte ikke å holde tempoet hans. Inn i mål var jeg litt over 20 sekunder bak, men veldig fornøyd med sølv!

Alt i alt et fint arrangement som kan anbefales til alle!