Race report fra Ole sitt NM i Bergen

Racerapport NM halvdistanse Bergen

Planen min for denne sesongen var å delta på EM i halvdistanse i Helsingør. Slik ble det ikke. Istedenfor ble det en eventyrlig deby på NM i age group, halvdistanse i Tjeldsø, en liten perle utenfor Bergen.

Grunnlaget før konkurransen var der etter en god treningsperiode fra vinteren av og ikke minst en sommer med mye trening og god veiledning i ryggen. Forberedelsene før dette løpet var på mange måter basert på hvordan konkurransehelgen gikk i Lofoten. Da Lofoten gav en god indikasjon på at formen var oppe og nikket og at jeg kunne skvise inn ei uke til med konkurranses-spesifikk hardtreing før NM. Noe som også lønte seg. 

Før løpet hadde jeg ikke de største forventningene, da målet mitt heller var å få ei god tid. På samme tid visste jeg at formen var god og at dersom jeg hadde dagen skulle jeg gå for det. Noe som også var planlagt med coachen min Frode. Der planen var å vise seg frem på svøm og henge med Lars Petter Stormo og Kristian Grue. For å så holde igjen litt på første halvdel av sykkel også gi på litt mere om jeg hadde beina. På løp var planen å holde det rolig og kontrollert de første 3-4 km slik at jeg kom inn i en god flyt før også kunne økte farten litt mer mot slutten. Med en spikret plan var det bare å kjøre på!

Men, fra plan til gjennomføring kan mange ting skje! Svømmetappen startet brått og det var om å gjøre å komme seg så fort nok frem for å finne en gruppe å henge seg på. Ledergruppen ble meg, Lars Petter og Kristian. En ganske syk opplevelse å kjenne på der og da. Da dette er triatleter som satser proft og som jeg har fulgt med på i det siste.  Etter vendingen halvveis i løpet prøvde Kristian å dra fra og jeg valgte å følge ryggen, noe som gjorde at jeg ble liggende nummer to. Fra der og inn kjente jeg at løpet virkelig var i gang og at jeg hadde en kropp som var villig til å spille på lag.

Å komme opp som nummer to av vannet ga meg en skikkelig godfølelse og jeg jaget på videre ut på sykkel. Siden jeg ikke stilte med klokke underveis var det bare å finne en god rytme med en gang. Noe som skulle vise seg å være mer vanskelig enn antatt. Da det mildt sakt ikke var lite vind. Selv om vindforholdene var likt for alle dro Lars Petter og Kristian langt i fra meg på sykkel og jeg fikk se hva som skiller en som prøver å satse til noen som er proffe. Når det er sakt ga det meg bare enda mer mersmak under løpet og i etterkant om at jeg har stort forbedringspotensial.

Etter en slitsom sykkeletappe som krevde mer enn planlagte krefter var det bare å finne en god og jevn fart på løpingen. Særlig når jeg fikk selskap under siste del på syklingen og jeg for alvor begynte å kjenne at tredjeplassen kunne ryke. Heldigvis hadde jeg gode bein og slik at jeg klarte å løpe “billig” uten å få noen knekk. Men heller holde farten helt inn til mål og berge tredjeplassen.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til siste vil jeg bare anbefale alle de som vurdere å stille på en halvdistanse å sjekke ut løpet. Da løypen og landskapet kan gi raske tider, men også en fin inngang til distansen. Da det var lite trafikk, flate og lange strekker og flinke arrangører!

Over og ut fra Ole-Bernard Fuskevåg