Reisebrev: NTNUI Basket har spilt Student-EM!

Tekst: Annlinn Chen Svarverud
Foto: EUC Basketball

Foto: EUC Basket

I sommer deltok NTNUI Basket i student-EM i Portugal! Her kan dere lese om deres opplevelse fra mesterskapet.

Den 22. juli møtte 12 jenter, sammen med to kompiser forkledd som trener og dommer, opp i Aveiro, Portugal for å kjempe om heder og ære i student-basketballen i Europa. Vi var en gjeng spente jenter som gledet oss til å se hva Europa hadde å vise oss av basketball. Etter noen timer med venting på «accreditation» og innlosjering på universitetets campus, mistet vi litt gnisten. Men den ble fort lyst opp igjen da vi fant baren (som var åpen hver kveld) og som serverte øl til 1 euro!

Neste dag var det tid for trening og å finjustere samspillet etter noen måneder med egen trening. Vi fikk oss en realitetssjekk på hvordan vi lå an, og visste at kampene kom til å bli tøffe. En stor del av den grunnen var at draktene ble 2 kg tyngre etter oppvarmning (det var varmt i hallene)! På kvelden var det tid for Opening Ceremony i byen Aveiro. Vi fikk en nydelig introduksjon til byen ved å bli fraktet i kanalbåter til seremoni området!


Vi gasset opp oss for kamp, men fikk vite etter puljetrekking at vi fikk en fridag. Dermed gikk dag 3 til en maks chilledag i det dedikerte fun zone området. Her kunne vi følge med på alle kampene som ble spilt, samtidig som vi nøyt en kald brus eller øl i solen. Det passet perfekt som hangover kur og nerveroende før kampstart på dag 4. Wien ble første motstander, og forståelig nok den tøffeste. Vi tapte så det sang, men det gikk fint fordi de slo alle andre lagene og tok gullet. Dag 5 startet med en tur til Aveiro. Koselige vandreturer, shopping og lunsj oppsummerte turen i byen. Deretter var det tid for å møte Lisboa i kamp, dette laget lignet mer på oss – i både spillemåte og størrelse. Vi visste at vi hadde en sjanse dersom vi kjempet godt. Ut av det blå ble de derimot til skarpskyttere og scoret for mange 3-poengere til at vi kunne henge med. Litt skuffet dro vi tilbake til campus, men trøstet oss med at det var fri dagen etter, og vi kunne kose oss med øl hele kvelden!

Foto: EUC Basket

Dag 6 var som nevnt en dedikert fridag. Her hadde EUSA (arrangøren) slått på stortrommen og arrangert Sunset Party på stranden! Uheldigvis for oss var vi litt for dårlige i formen til å ta det helt ut her. Vi tok ikke hintet i «party»-delen i «Sunset party» og brukte stranden som chille-område i stedet. Dag 7 brakte ny kamp mot de søte og hyggelige tyskerne vi hadde pratet litt med på turen. Det skulle vise seg at de var alt annet enn søt og hyggelig på banen. Vi ble tatt på senga og det viste resultattavla godt.

Vi ble i tillegg redusert fra 12 til 9 spillere pga. skade og sykdom etter kampen mot tyskerne. Heldigvis for oss, kunne vi hente støtte og selvtillit hos de lokale som kom for å heie på «the beautiful norwegian blondes». Det gjorde vi da vi møtte Frankrike på dag 8. Dette var en kamp som vi visste ville bli tøff. Men vi viste Frankrike at vi hadde lært oss å løpe hjem i forsvar, og kunne holde tritt med en del av det raske spillet de bød på. Vi var stolt over prestasjonen vår, selv om det etter kampen var på tide å kjempe om 11. plass ut av de 12. plassene.

Foto: EUC Basket

Dag 9 var nok den tøffeste dagen. Mest fordi at kampen startet kl. 9 om morgenen og bussen til hallen dro 07.30. Slitne kropper som var klar til å slutte å spille basket dro seg ut av senga for å møte lokallaget Aveiro. Og det skulle vise seg å være vår beste kamp! Vi hadde en ledelse på hele 5 poeng, og tapte med minst forskjell gjennom hele turneringen! Det ble sisteplass på oss, men vi kunne klappe oss på skulderen for innsatsen og lærdommen vi fikk lov til å ta med fra de europeiske studentlagene. Etter vi stolt claimet siste plassen var det på tide å heie bestevenninnene våre fra Wien til gull. Etter finalekampene var det tid for Closing Ceremony og prisutdelinger. Til vår overraskelse vant vi prisen for Fair play! Da var det enda større grunn til å vise oss på baren en siste kveld før vi vendte hjem til Norge med tunge kofferter fulle av masse opplevelser rikere (og svett tøy som ble overraskende tungt).