Månedens ildsjel: Kaia Kolstad

Tekst: Ronja Pavall
Foto: Ronja Pavall, Frøydis Indergård/NTNUI Blits, privat

Foto: NTNUI/Ronja Pavall

I NTNUIs spalte “Månedens Ildsjel” får dere møte et knippe utvalgte frivillige i NTNUI som legger ned en uvurderlig innsats. Månedens ildsjel i august er prosjektleder i aktivCampus, Kaia Kolstad.

Kaia er tidenes solstråle som jobber på spreng for å skape tidenes aktivCampus! Hun er den rolige av oss, så når andre stresser over at vi ikke skal rekke det i tide er hun flink til å beholde roen.

– Taran Five, nestleder i aktivCampus
Fakta

Alder: 22år
År i NTNUI: før jul 2021
Verv: prosjektleder i aktivCampus

Hei Kaia! Kult at du kunne møte meg i sommerferien. Men fortell litt om hvem du egentlig er?
Hei! Ja, jeg heter Kaia Kolstad, er straks 23 år og begynner i 3. klasse på datateknologi. Jeg er født og oppvokst i Trondheim, så har ikke flyttet langt akkurat. Glad i trening, spesielt løping. Liker også å danse så vurderer å starte på dans til høsten!

Foto: privat

Hvilken tilknytning til NTNUI har du nå?
Jeg sitter som prosjektleder for aktivCampus!

Hvordan endte du opp i med dette?
Under fadderuken min hørte jeg om aktivCampus, men var dessverre syk hele den uka så fikk ikke deltatt på noe. Senere på høsten så jeg at de søkte nye folk til styret for å planlegge neste års aktivCampus. Jeg syns det så veldig kult ut, så søkte da.

Hva tenker du er det viktigste med tilbudet aktivCampus har?
Å vise studenter hvilke muligheter de har for å være aktive i Trondheim, siden man ser at fysisk aktivitet er viktig for den psykiske helsen også! Gi dem en mulighet til å teste hva man vil gjøre tidlig på året. Det er jo en jungel av hva man kan holde på med. 

Ja, med over 60 grupper er det mye man kan teste, hvordan får man gjort dette under aktivCampus?
Nesten alle gruppene har en eller annen form for “kom og prøv” dag gjennom uke 35. Så det er bare å melde seg på det man vil teste gjennom nettsiden vår! Ganske mange blir med videre i NTNUI gjennom aktivCampus siden det er så lavterskel å møte opp!

Hvis du skulle ha endret en ting i NTNUI – hva skulle det vært?
Jeg ville ha gjort det enda mer lavterskel å teste ut idretter gjennom året også, ikke bare under aktivCampus. At man ikke må ha medlemskap første gangen man møter opp på en trening. Mosjonstilbudet NTNUI har er også veldig bra, men å få gjort det enda større og mer tilgjengelig!

Men hvorfor engasjerer du deg?
Jeg vet hvordan det er selv å ha fysisk aktivitet som hjelp til å ha det bra! Hvis andre kan få oppleve det samme gjennom å være med i NTNUI er det helt supert!

Foto: NTNUI Blits

Hva tenker du om stempelet “ildsjel” som du nå har fått på deg?
Det er jo veldig stas og gøy, men det er veldig mange flinke folk i aktivCampus som gjør en veldig stor jobb! Det er stort team som samarbeider for å få gjennomført.

Hva er forholdet ditt til fargene til aktivCampus?
Lilla er min favorittfarge så det er rett opp i min gate! Alle teltene og logoen er lilla så det liker jeg veldig godt. Man legger også godt merke til de rosa genserne som er stas!

Du har én million du kan disponere fritt til aktivCampus – hva ville du brukt pengene på?
Mer penger til promotering så flere hadde visst om oss! Og mer penger til utstyr og areal for alle arrangementene, og muligheten til å ha flere arrangementer!

Kuleste du har fått jobbe med i aktivCampus?
Selve aktivcampus-uka når alt faktisk skjer! De to kuleste arrangementer i fjor var color-run som var dritgøy, og kanonballturneringen i storsalen. De to var store hits!

Foto: NTNUI/Frøydis Indergård

Hvem hadde du helst sittet fast i heisen med av de du jobber med i aktivCampus? Hvorfor?
Taran! Hun har kontroll! I tillegg har hun satt fast i en heis før, så hun har erfaring. Hun er min gode nestleder, hun vet svaret på alt.

Hvilken idrett skulle du ønske at du drev med i NTNUI?
Dans, det liker jeg veldig godt og har drevet med det før! Men også calisthenics virker veldig kult!

Hvis du skulle blitt med i et utvalg i admin, hvilket ville du valgt?
Sprint, siden jeg går datateknologi. Da kunne jeg fått enda mer praktisk erfaring med koding.

Har du en anbefaling til nye studenter under aktivCampus?
Delta på så mye som mulig! Men definitivt colorrun under åpningssermonien er minneverdig.

Kom i uke 35! Vi har et tilbud for alle!

aktivCampus er en aktivitetsuke for alle studenter i Trondheim! Det er over hundre aktiviteter som arrangeres på en uke, som handler om å senke terskelen for å være aktiv som student!
Det er et lavterskel tilbud for å vise at aktivitet og lek er like gøy nå som når man var barn.
Det er planlagt ca 100 arrangement under uke 35. Du vil dermed finne alt fra kom og prøv rumpeldunk til colour run til capture the flag. Vi har mange “kom og prøv” i mange ulike aktiviteter og idretter, og vi håper at du kan prøve ut ulike aktiviteter og på den måten finner noe kult du ønsker å bruke resten av studietiden din på.
Bli med i uke 34/35 (26.08-03.09) på en av de morsomste ukene NTNUI har å tilby i året!

Månedens ildsjel er en fast spalte som er laget av promogjengen i samarbeid med fotografene i NTNUI Blits. Ønsker du å nominere noen til månedens ildsjel? Send til blits-promo@ntnui.no