Nytt utvalg i NTNUI: NTNUI Sportsfiske

Tekst: Espen Høgstedt / Bilder: Privat

Hvem er vi?

NTNUI Sportsfiske er en gruppe for alle fiskeinteresserte ved NTNU. Enten du er en artsfisker, kystmeiter, havfisker, fjellfisker, innlandsmeiter, elvefisker, mikromeiter, fluefisker, specimenjeger eller urbanfisker, hos oss kan du føle deg hjemme. Vi stiller ingen krav til forhåndskunnskap eller erfaring, den eneste forutsetningen for medlemskap er at du ønsker å kaste deg ut i den utrolige verdenen av fisk og fiske. Alt annet lærer du på veien. Vår visjon er en samlingsplass der fiskekompiser, fiskemål og fiskedestinasjoner aldri er langt unna!

Hva gjør vi?

Hovedfokuset i organisasjonen er et bredt fiske etter mange arter med mange ulike fiskemetoder. Derfor faller naturlig artsfiske/specimenfiske i sentrum av vår virksomhet. Dette vil kort og godt si at vi en dag drar vi ut i båt og jakter spisskate på 10kg, en dag drar vi til Tydalen og fisker kilosørret, en dag drar vi til Bodø og fisker torsk på 7kg fra land, en dag drar vi til Skansen båtplass og fisker tangkutling på 0.001kg langs kaia, og en dag drar vi til Selbusjøen og fisker lake på 2,5kg på isen. Som du kanskje tenkte deg er ikke disse eksemplene tatt ut av løse lufta, det siste halvåret har vi gjort alle disse fiskeaktivitetene … og mye mer! 

Hva trenger jeg av utstyr?

Hvor mye penger du ønsker å legge ned i fiskeutstyr er helt opp til deg. Om du har en litt kraftig haspelstang og haspelsnelle (beregnet til laks/gjedde) har du et godt utgangspunkt for å kunne teste ut de fleste fiskeformer. Deretter kan man finne ut hvilke fiskeformer man liker best, og om man ønsker å kjøpe inn mer spesialisert utstyr. I tillegg trenger man noe i enden av snøret, samt litt lagsutstyr (veie/måleutstyr, landingsutstyr, tang ++). Sistnevnte vil erfarne medlemmer ha, så dette er ikke nødvendig å kjøpe inn. Det er en hel verden av utstyr der ute, og mye å sette seg inn i, men medlemmene våre har god erfaring og er behjelpelige med veiledning!

Hvordan blir jeg medlem?

Å bli medlem av NTNUI Sportsfiske er det enkleste du gjør dette semesteret (bortsett fra å få hvitting på Trolla). Logg deg inn på Facebook og send en melding til «NTNUI Sportsfiske», eller fyll ut dette skjemaet: https://forms.gle/FTJ1P27e4Z3LCRJT7