NTNUI håvet inn seiere i høst

Tekst: Emilie Faarup Storvik
Foto: Trond Teigen – SailLogic / Geir Wilsgard

Siden August har NTNUI hentet både medaljer og pokaler tilbake til Trondheim, og flere av gruppene har utmerket seg siden semesterstart. Her er noen høydepunkter.

Spennende kamp om pallplass i Seilsportligaen

Seilsportsligaen arrangeres hvert år og er en konkurranse mellom alle de norske selforeningene der det holdes fire stevner i ulike byer over hele landet. Her møtes de beste seilerne til sylskarp konkurranse og hyggelige sammenkomster. NTNUI seiling har gjort det godt i år med spesielt gode prestasjoner i Larvik og i Florø. I Larvik endte det på andre plass, med knepent tap mot BI Athletics.

Leder i NTNUI Seiling, Vemund Baltzer Gransæther, er svært fornøyd med 2. plass i Larvik: 
– 1. divisjonslaget seilte seg fra sisteplass første dag opp til en 2. plass av de 14 deltagende lagene og stakk av med premie. Vi er veldig fornøyde med innsatsen og å få vist oss frem på den måten.

I neste runde av eliteserien seilte NTNUI inn til en fortjent førsteplass i Florø, som betyr at to runder på rad ble vunnet av studentidrettslag. 

Gransæther forklarer seieren slik: 
– I Florø ble det utrolig utfordrende med varierende fra land, men det passet eliteserielaget vårt godt og gjorde at vi stakk av med seieren og bare ett poeng i sammenlagt-serien.

Helgen 2. til 3. oktober dro to lag fra NTNUI for å seile i Seilsportligaen – denne gangen til Moss. Her håpet lederen i Seilegruppa på en bronse i sammenlagt-cupen, som hadde vært en stor presentasjon for NTNUI Seiling. 
– Moss bød på mye god seiling og utfordrende forhold. Med lite vind fra sør- øst på lørdagen og MASSE vind på søndag, fra samme retning, var det ikke nok til å klatre til topps. Vi er allikevel veldig fornøyde med begge lags innsats. I Moss ble eliteserielaget nummer 2 og 1. divisjon kapret en delt 5. plass.

Med dette endte elitelaget på 5. overall i ligaen og 1. divisjonslaget på 4. overall og NTNUI Seiling ser frem til en like spennende sesong neste år. Vi gleder oss til å følge med videre!

Bilde av gjengen fra Trondheim Maraton. 1. plass i blandet lag, Halvor Elverum, Sonje E. Moen, Lisen B. Næss og Fredrik A. Kaade. Foto: Privat

NTNUI Friidrett mannsterke i Maraton

4. september gikk Trondheim Maraton av stabelen og løpet gikk fra kjernen i Trondheim – Trondheim Torg. Her løper man Midtbyen rundt, gjerne flere runder jo lengre distanse man deltar på. NTNUI friidrett var godt representert under Trondheim Maraton i Team Maraton med 4 lag. I tillegg var det flere fra NTNUI Friidrett som også deltok i individuelle distanser. Nestleder i NTNUI Friidrett, Halvor Elverum, oppsummerer dagen: 
– Stafett er det gøyeste vi gjør! Et maraton er ikke for hvem som helst, men når vi slår oss sammen opplever vi det beste av lagfølelse, sportsånd og støtte fra hverandre som skal til for å gjennomføre. NTNUI Friidrett stilte med fire spreke lag og flere individuelle løpere som alle leverte flotte tider. I mix-klassen trakk vi det lengste strået og gikk helt til topps. Det var tøft og slitsomt, men også er et bevis på at trening funker!

I tillegg tok Maren Lie, utøver og sportsansvarlig i NTNUI Friidrett, en tredjeplass i NM halvmaraton i under Oslo Maraton 18. september. Hun utdyper seieren slik:
–  “Altså det jeg kan si er at jeg er veldig fornøyd med egen innsats, og at det gikk over all forventning. Jeg hadde et ambisiøst mål om noe rundt 1:20, og helst ikke under. Og det gikk jo! Og da i tillegg få med seg en bronsemedalje i NM er bare helt uvirkelig, det hadde jeg aldri forventet! Så klyper meg forstatt litt i armen etter det løpet!
Lie løp inn på 1:17 og dermed med god margin innenfor sitt eget mål.

Foto: Geir Wilsgard

Gull til NTNUI Calisthenics under NM i Streetworkout

NM i streetworkout ble avholdt 14. august i Drammen, hvor NTNUI Calisthenics deltok med 2 deltakere. Og Anita Hundseid gikk helt til topps i klassen “Power”. Her gjennomfører man flest mulig repetisjoner av et sett av med øvelser hvor sammenlagt vinner. Det ble derimot veldig spennende etter øvelsene ble unnagjort da Anita lå helt likt med en annen deltaker og vinneren ble dermed kåret gjennom en siste push-up konkurranse. 
–  Aldri undervurder jenta med musefletter og neonoutfit! Jeg greide 14 pullups med 10 kg ekstra og 13 dips med 20 kg ekstra. Veldig fornøyd med det og ekstra fornøyd med pull-upsene der jeg overrasket meg selv!

Foto: Privat

I klassen “Power” konkurrerer man i pullups med 10kg ekstra og dips med 20 kg ekstra. Sammenlagt hadde Anita da 27 repetisjoner, og helt likt med andreplass. Vanligvis vil dermed pullups telle med 1,5 poeng, men også her var resultatet helt likt etter en ekstra opptelling og de to deltakerne måtte dermed ut i en push-up konkurranse hvor Anita trakk det lengste strået og kunne ta med seg gullet hjem til Trondheim. Leder i NTNUI Calisthenics, Sebastian Cheng, er svært imponert over Anita sitt resultat: 
– De som har et forhold til styrketrening vet hvor mye 14 pullups med 10 kg og 13 dips med 20 kg er, og hvor utrolig man må være for å klare dette! 

Foto: Privat

NTNUI Roing med medaljefangst i NM

NTNUI Roing deltok høsten 2021 i Norgesmesterskapet i roing 10.-11. september. NTNUI Roing stilte med to åttere i både herre og dameklassen, og var med det den klubben på seniorsiden som deltok med flest utøvere. Årets NM hadde et rekordhøyt nivå der flere norgesrekorder måtte oppdateres, og NTNUI Roing leverte gode prestasjoner med 4. plass i damer senior 8+, 7. plass i herrer senior 8+, men resultatmessig toppet det seg på søndagen med Sølv i klassen Damer tungvekt toer uten styrmann. Og som seg hør og bør, vant NTNUI Roing selvfølgelig påfølgende banquette på søndagen. Leder i Ro-gruppa, Halvor West har følgende å si om deltakelsen i NM: 
– Jeg er utrolig stolt over hva vi leverer i helgen. Det er gøy  og  innmari stas å stille med 33 ivrige roere og når vi tar med et sølv fra damer toer og gull på banquetten kan jeg ikke være annet enn fornøyd!

Foto: Privat

Medaljesanking til NTNUI Orientering

Denne høsten har NTNUI Orientering farget resultatlisten i grønt, gult og sort med totalt 17 medaljer! Grunnet korona har alle NM distansene vært utsatt til høsten og NTNUI Orientering har derfor hatt et tettpakket program. NM Sprint, knockout, sprintstafett,  langdistanse, mellomdistanse, stafett, jr stafett og natt. Resultatene er mange, og flere deltakere enn de som har blir trukket fram nå har levert imponerede resultater. Oppsummert er derfor medaljer og 4. plasser til O-gruppa.

NM Sprint: 
D19-20: 1x sølv
H19-20:1 x sølv
D21: 4.plass
H21: 4.plass

NM Knockout:
H21: 1 x sølv
H19-20: 1 x gull 

Sprintstafett:
1 x sølv

NM Lang:
D19-20: 1x gull 
H19-20: 1 x gull 
H21: 4.plass

NM Mellomdistanse:
D19-20: 1 x bronse 
H21: 1 x gull og 1 x bronse 

NM stafett:
D17: 1 x sølv og 4.plass
H17:1 x gull

NM Jr stafett:
D17-20: 1x gull
H17-20: 1 x bronse

NM Natt:
D21: 1 x sølv
H19-20: 4.plass
H21: 1x gull og 1 x sølv

Leder i orientering, Sofie Iversen, er svært stolt over gruppa og utdyper:

– Som leder er jeg veldig stolt over hver og en, og vil si at det som er det mest imponerende denne sesongen er hvor høyt nivå det er på både elite OG bredde. Det kommer av godt samhold i klubben, mye treninger, gode treninger, mange på trening og generelt god stemming. 
Likevel om jeg skal trekke frem mine personlige favoritter:

  • 9 jenter topp 20 D21 Langdistanse
  • Gull, bronse og 7 gutter topp 10 H21 Mellomdistanse
  • Alle lag topp 16 på NM sprintstafett av 42 fullførende 
  • 5 damelag topp 14 i NM Stafett 
  • 7.herrelag topp 21 i NM stafett.
  • 9 herrelag og 7 damelag i NM stafett

– Jeg er tom for ord, 17 medaljer på 21 dager! Det er så stas å gå rundt å ta imot gratulasjoner, tenk at til og med Rektor Anne Borg sendte personlig gratulasjon! Det er virkelig en sann glede å lede en så fin gjeng inn i NTNUI Orientering inn i sin nye gullalder. Vi sees i løypa 😉