Maria Hovden vant NM i apnea

Med to gull og et sølv i dameklassen, kunne Maria Hovden innkassere sammenlagtseieren i apnea som ble avholdt i Kristiansand forrige helg.

Apnea tar seg ulike fridykkerkonkurranser i basseng. I årets NM ble deltagerne testet i tre ulike øvelser: Statisk apnea der utøveren skal holde pusten lengst mulig mens man ligger stille på overflaten, dynamisk apnea der utøveren skal svømme lengst mulig under vann med ett pust – både med og uten finner.

Ny norgesrekord

Det ble en jevn affære i statisk. Klokken tikket inn til hele 4.37 før Maria måtte trekke luft på overflaten. Tiden holdt til seier i dameklassen, og Maria kunne også pryde seg med ny norsk rekord.

Maria Hovden under statisk øvelse

I øvelsen dynamisk med finner ble det noe tøffere. Maria presset på og endte opp på 117 meter, noe som var personlig rekord. Hun måtte allikevel ta til takke med andreplassen etter at Hilde Myhre leverte solide 125 meter.

Dynamisk uten finner ble dermed avgjørende for hvem som stikker av med sammenlagtseieren og dagen ble ikke blottet for dramatikk. Nok en gang leverte Hilde Myhre et sterkt løp, men innsatsen skulle koste. Hilde var uheldig og besvimte. Dermed kunne Maria svømme inn til imponerende 59 meter og seier også i denne øvelsen.

Med to gull og ett sølv ble Maria kronet som sammenlagtvinner og kan stolt kalle seg norgesmester i apnea!

Dykkegruppa ønsker å gratulere Maria så masse med sitt NM-gull!