Månedens ildsjel: Karoline Ruud Dahlen

Tekst: Pernille Svartveit Osmundsen
Foto: Pernille Svartveit Osmundsen
, Eirik Halvard Norseth & Leonie Richarz/NTNUI

Foto: Pernille Svartveit Osmundsen/NTNUI

I NTNUIs spalte “Månedens ildsjel” får dere møte et knippe utvalgte frivillige i NTNUI som legger ned en uvurderlig innsats. I oktober skal dere få møte nestleder i Volleyball, Karoline Ruud Dahlen.

Karoline er nestleder for andre året på rad i NTNUI volleyball, og et ja-menneske uten
sammenlikning! Hun stiller opp uansett hva det skulle være, både som trener, spiller og styremedlem.

Hun er alltid blid i hallen, og ønsker alltid å hjelpe resten av gruppens spillere! Hun gjør
alltid mer enn det som er forventet av seg, og
tilbyr alltid å hjelpe de rundt seg.

Kathinka Lund, Leder i Volleyball
Faktaboks om Karoline
  • Alder: 24
  • Gruppe: Volleyball
  • År i NTNUI: 6 år
  • Verv: To år som nestleder i Volleyball og tre sesonger som trener
  • Studie: Ferdig utdannet bioingeniør

Vi møter en munter Karoline som er litt overrasket over nominasjonen, men hvem er hun egentlig?
Jeg er veldig glad i idrett. Det er vel mye av grunnen til at jeg fortsatt er her (i Trondheim). Før jeg flyttet hit var jeg litt sånn: «Jeg skal være her i tre år, jeg skal ta bachelorgraden og så skal jeg hjem igjen», men så ble det NTNUI da. Og så har jeg blitt værende her i vert fall tre år til.

Hva var den største faktoren som holdt deg igjen her i Trondheim?
NTNUI. Det er en så fantastisk bra klubb. Veldig bra samhold, mye som skjer hele tiden. Idretten også er jo veldig gøy og utrolig mange fine folk og man får venner på tvers av lag, på tvers av grupper og ja. Bare veldig bra miljø egentlig.

Hvordan endte du opp i NTNUI? 
Jeg har hørt at Trondheim er en bra studentby generelt. Så jeg hadde liksom sikta meg litt inn på Trondheim på grunn av det, og så ble jeg litt introdusert for volleyball på folkehøyskolen. Så fikk jeg med meg at det var et volleyballag her i NTNUI som var veldig bra, og så dro jeg på uttak og kom med på lag.

Men hvorfor engasjerer du deg da?
Det er jo gøy å engasjere seg. Og så tok det et parr år før jeg gikk inn i noen særlige verv, det er også litt for å gi noe tilbake. For NTNUI har vært veldig viktig for min trivsel og min studiehverdag i Trondheim. Og nå kan jeg bidra til at andre kan få like bra opplevelse som jeg har hatt.

Juleball 2022
Foto: Eirik Halvard Norseth/NTNUI

Hvordan er det å kombinere verv med studier?
Det tar jo mye tid. Man må jo på en måte være engasjert nok og motivert nok til å faktisk få alt til å gå opp. For det blir jo veldig fullpakka hver dag. Men det er jo veldig givende også, så det er jo verdt det. Samtidig som det er slitsomt så gir det deg også energi.

Hvordan er det nå når du er ute i jobb?
Hverdagen blir litt veldig annerledes da. Når jeg var student og kjente at nå skjer det veldig mye vervmessig så kunne jeg legge litt fra meg studie. Men jeg kan liksom ikke ringe jobb og si «Hei, jeg kan ikke komme på jobb i dag for jeg må gjøre ting i NTNUI». Så det må bli litt mer strukturert i forhold til jobb på dagtid og så NTNUI på kveldstid, men det går jo opp på en eller annen måte.

Hvis du skulle ha endret en ting i NTNUI – hva skulle det vært? 
Jeg ville hatt enda flere sponsorer så hadde det blitt enda billigere for medlemmene å være med. Det tror jeg folk hadde vært veldig glad for også.

Hva er forholdet ditt til fargene til NTNUI? 
Eem, fargekombinasjonen er jo litt spenstig, det er den. Og jeg visste jo før jeg begynte i NTNUI, var det litt sånn: «Hvorfor går de i disse fargene?». Men man blir jo glad i de etter hvert. Det er jo noe som skiller seg ut, og det er jo egentlig også litt gøy. Når du er på kamp og slikt og går i overtreksjakka og alle ser at det er NTNUI. Man blir glad i dem.

D1 vs Oslo
Foto: Leonie Richarz/NTNUI

Deg om 5 år, hvor er du da? 
Forhåpentligvis spiller jeg fortsatt volleyball og forhåpentligvis er jeg også aktiv som frivillig i en eller annen klubb. Litt uavhengig om det er her i Trondheim, eller et annet sted i Norge. På en måte ta med meg de erfaringene videre også.

Du har én million du kan disponere fritt i NTNUI – hva ville du brukt pengene på?
Det blir jo litt kortsiktig plan, men på en måte redusert reiseutgifter for medlemmer, men det blir jo brukt opp på et tidspunkt. Om jeg kunne ganget den ene millionen med veldig mange siffer kunne vi bygd en ny hall. Sånn at andre hadde fått enda mer treningstid, bedre treningstider og flere kunne vært med, men det er litt vanskelig med en million.

Hvilken annen idrett ville du likt å prøve i NTNUI? 
Jeg har jo spilt håndball i ganske mange år, fram til videregående, så det kunne jo vært gøy. Ellers har jeg alltid hatt en fasinasjon for turning. Så det tror jeg også kunne vært veldig gøy å prøvd seg på.

Dersom du ikke hadde hatt verv i NTNUI, hvor skulle du helst ha engasjert deg da? 
Nå ble jeg nesten litt sånn, «Hva skjer utenom NTNUI egentlig?». Det hadde kanskje vært gøy å engasjere seg litt i folkehjelp og slike ting. Eller Røde Kors og bidra litt på den måten.

Kuleste du har fått jobbe med i NTNUI? 
Jeg synes jo det er veldig gøy å bidra på sånne store arrangementer vi har. Spesielt når vi har hatt våre topplag i semifinaler og sånn i NM. Og på en måte lage noe ordentlig rundt det. Og veldig gøy å se det engasjementet som er i hallen på de kampene og alle som møter opp. Og generelt bare sosiale arrangementer for medlemmene, alle kan komme sammen og møtes. Det er givende.

Styret i NTNUI Volleyball
Foto: Eirik Halvard Norseth/NTNUI

Hvem hadde du helst sittet fast i heisen med?
Taylor Swift, jeg er sykt fan. Kunne fått privatkonsert i heisen.

Roing sin tights eller djevellue? 
Djevellue tror jeg, de er sykt kule.

Direktør av Sit for en dag eller rektor for en dag?
Direktør av Sit tror jeg. Det høres morsommere ut enn å være rektor. Styre litt hall og sånn.

Månedens ildsjel er en fast spalte som er laget av promogjengen i samarbeid med fotografene i NTNUI Blits. Kjenner du en ildsjel i NTNUI? Tips oss på: blits-promo@ntnui.no