Fra soverommet og folkehøyskolen til Studentcup ved Studentlekene i Trondheim 2023

Tekst: Kasper Malkenes Sørtun & Kenneth Olstad Johsen
Foto: Andreas Flo/NTNUI

Foto: Andreas Flo/NTNUI

Første studentcup i E-sport denne våren.

E-sport har tatt verden med storm. Spill som League of legends(LOL) og Counter strike:Global Offensive(CS:GO) får flere millioner tilskuer både digitalt og i arenaer. Det har blitt spesielt populært blant unge voksne. Det er flere ligaer,mesterskap og cuper både nasjonalt og globalt. En av de større ligaen i  Norge er Telia ligaen, hvor det konkurreres i League of Legends,FIFA og Rocket League. NTNUI E-sport deltar aktivt i denne ligaen med 15 lag fordelt på flere spill. 

NTNUI E-sport skal holde den første studentcupen i Trondheim sammen med Sl-trondheim 2023. De skal konkurreres i  LOL og CS:GO ved studentcupen. Begge spillene går ut på at det er to lag som kjemper imot hverandre. CS:GO er et tradisjonelt skytespill som Call of Duty. Så spillet består av å skyte motstanderen før han skyter deg. Det er også andre objektivt som flagg eller bomber. For å gi litt variasjon. 

LOL derimot er et MOBA som står for Multiplayer online battle arena, hvor det er to lag med fem spillere hver. Hver spiller kontrollerer en figur som blir kalt en champion. En champion har noen ferdigheter som kan gjøre alt fra å forandre banen til å helbrede seg selv.  

Objektet med spillet er å ødelegge fiendens sin base, og dette blir lettere gjort når fienden er død. Ideen om å skyte fienden før han skyter deg er dermed relevant i dette spillet. Det er dermed 10 forskjellige champions som har forskjellige ferdigheter på to forskjellige lag, som skal ødelegge basen til det andre laget.  Det er så enkelt som det. LOL er også en av de største E-sporten i hele verden.

Selve konkurransen vil foregår på Jotunheim E-sport i Trondheim. Du trenger derfor ikke å dra med den dyre gaming-pc og det dyre keyboardet helt opp til Trondheim.

Jotunheim E-sport er en sportsbar som tilbyr gode lokaler, og gaming pcer av god kvalitet. Det er bare å melde seg på til studentmesterskap her, og påmeldingsfrist er den 20 januar. 

Noen ord fra Teknisk ansvarlig

E-sport har vært i stor vekst på NTNU de siste årene og det har vært utrolig gøy å følge foreningen gå fra et par titalls medlemmer til over 100 medlemmer på så kort tid. I år blir det første mulighet til å arrangere e-sport i Trondheim SL ettersom at 2021 ble avlyst grunnet covid, så det blir nytt og spennende!”

Noen ord fra nestleder i SL

Vi er veldige glade for å få muligheten til å tilby e-sport på SL 2023 i Trondheim. E-sport har

blitt sett på av noen som en ikke tradisjonell idrett, men vi har opplevd et stort engasjement innenfor denne sporten. Vi gleder oss til å se hvordan idretten fortsetter å utvikle seg videre i SL-sammenheng. 

Mohamed Sadou Barry(Nestleder for Studentlekene Trondheim 2023)

Lyst til å lese mer eller å delta?