Første norske studentcup i Roundnet ved Studentlekene Trondheim 2023

Tekst: Kasper Malkenes Sørtun & Marius Jack Roset
Foto: Nils Dittrich/NTNUI

Foto: Nils Dittrich/NTNUI

Om noen få uker skal det holdes studentcup i roundnet ved Studentlekene (SL) Trondheim 2023.

Roundnet eller spikeball har sin opprinnelse fra USA.

Det er et enkelt spill som består av to lag med to spillere hver, et nett og en ball.

Spillet starter med at en spiller server ballen inn på nettet, og da skal har det andre laget ballen. Mens spiller foregår, skal man sprette ballen av nett mot det andre laget med maks 3 touch. Målet er å gi det andre laget en ball som de ikke kan få kontroll på eller ikke får sprettet tilbake. Dette gjør at ballen faller på bakken. 

Hvis ballen faller på bakken etter den spratt av nettet, så er det poeng til det laget som slo den på nettet sist.

Fakta:

Idretten hadde originalt navnet roundnet, men etter at et selskap med navnet Spikeball begynte å promotere idretten. Så har navnet spikeball bli brukt og solgte utstyr til idretten.

NTNUI roundnet er de som skal holde selve studentcupen seint i februar. Det er bare å melde seg på til studentmesterskap her. Det er påmeldingsfrist den 20 januar.

Noen ord fra TA

Som både TA og stor beundrer av Roundnet vil jeg ønske alle velkommen til Trondheim for Roundnet-turneringen! Etter å ha spilt i over 4,5 år er jeg meget sikker på at dette vil bli en fantastisk begivenhet for alle de påmeldte og ikke minst det voksende Roundnet-samfunnet i Norge!

Litt praktisk info fra oss:

  • For oversikt over gruppespill, poeng, sluttspill etc. så vil vi ta i bruk nettsiden: https://fwango.io/studendtcup2023
  • Her vil dere kunne registrere opp laget deres, plotte inn resultat slik at gruppen oppdateres automatisk. (OBS: krever at begge spillerne har/lager en bruker)

Marius Jack Roset-Teknisk ansvarlig for Roundnet 2023)

Noen ord fra Sl.

Vi i SL Trondheim gleder oss til å kunne tilby Roundnet i 2023. Det er gøy å se engasjementet studentene har til denne aktiviteten, og hvordan den fremover vil utfolde seg i Studentlekene. 

Mohamed Sadou Barry (Nestleder for Studentlekene Trondheim 2023)

Lyst til å lese mer eller å delta?