Første norske studentcup i Rumpeldunk ved Studentlekene i Trondheim 2023

Tekst: Kasper Malkenes Sørtun/Daniel Korneliussen
Foto: NTNUI / Jonas Schwarzwälder

Rumpeldunk Trondheim 2022 StudentCup
Foto: NTNUI / Jonas Schwarzwälder

Fakta:

Rumpeldunk har vokst i popularitet både globalt og i norge de siste årene. I Norge er det 5 lag og omtrent 80 spillere i Norge.

Hva er Rumpeldunk?

NTNUI Rumpeldunk skal holde den første studentcupen i forbindelse med Studentlekene Trondheim om noen få uker.

Rumpeldunk er ikke som fleste idretter, og har ikke en lang og stolt historie. Det har bare eksistert i to tiår. Det er jo selvfølgelig fra den velkjente bokserien “Harry potter”.

Rumpeldunk kan bli sammenlignet med andre idretter som håndball,kanonball og rugby.

Hvert lag består av en keeper, tre jagere, to knakkere og en speider.

Keeper og jagerne spiller litt som håndball, hvor keeperen skal beskytte de 3 målene til laget sitt. Jagere skal score mål på motstanderens 3 mål.

Dermed har man de 2 knakkerne som har til oppgave å skyte ut motstandere med en kanonball. De spiller rett og slett kanonball midt i en håndball kamp.

Så tilslutt har man speideren som blir sluppe inn i spill etter 20 min. Speideren sin jobb er å fange gullsnoppen. Gullsnoppen henger ofte bakpå på en frivillig som løper rundt på banen.

Å fange gullsnoppen er verdt 3 poeng, og kan enten avslutte kampen eller sende den til overtid.

På en rumpeldunk bane vil det altså være to lag med 7 stk hver,hvor 8 spiller håndball med 3 ringer som mål. 4 stk spiller kanonball mellom seg selv og de andre 10. Så er det to stk som løper etter gullsnoppen.Alt dette skal gjøre med et pvc/plastrør mellom beina, og med full kontakt som taklinger. Det spilles med kjønnsblandede lag der alle er på samme lag. Det er bare å melde seg på til studentmesterskap her. Det er påmeldingsfrist den 20 januar. 

Noen ord fra TA.         

NTNUI Rumpeldunk ønsker velkommen til Trondheim for det første SL i rumpeldunk. Sporten vår fortsetter å vokse og rumpeldunk som et fast innslag i SL fremover vil være et bra tilbud for alle landets studenter. Så bli med på å gjøre årets turnering til en stor suksess!

Daniel Korneliussen(Teknisk ansvarlig for Rumpeldunk 2023)

Noen ord fra nestleder i SL

Det er kjekt å kunne tilby rumpeldunk på SL 2023 i Trondheim. Dette blir første gang rumpeldunk blir spilt i en slik arena i studentidretten. Det har lenge vært stor interesse i denne sporten og vi gleder oss å se hvordan dette utfolder seg i årets SL.*

Mohamed Sadou Barry(Nestleder for Studentlekene Trondheim 2023)

Lyst til å lese mer eller å delta?