E-sport inkluderer!

Tekst: Katrine Rennemo | NTNUI Blits | Illustrasjon: NTNUI E-sport

Årets Student Inclusion Awards går til NTNUIs E-sport! Leder Anders Brurok mener de hjalp mange under korona-lockdownen.

– Det føles veldig spesielt å bli anerkjent for den jobben vi gjør med tanke på inkludering, og i hvert fall med tanke på utfordringene korona har bydd på for hver enkelt person. Det har sikkert vært vanskeligere å møte nye folk og ha noen å snakke med, sier Brurok. Fra starten av har de hatt som mål om å bygge en plattform hvor alle spillere kan samles for å spille sammen. På denne måten får de en sjanse til å treffe likesinnede. I år kom dette godt med.

– Det føles veldig spesielt å bli anerkjent for den jobben vi gjør med tanke på inkludering.

Anders Brurok, Leder NTNUI e-sport

Fersk gruppe

E-sport er ennå ganske ferskt i NTNUI, og de jobber ennå fra bunnen av. Likevel har de kommet langt med medlemmer og aktivitet. De jobber aktivt med det sosiale innad i gruppa, istedenfor bare konkurransen i spillet. Brurok mener juryen så på dette.

– Dette motiverer oss stort med tanke på at vi blir sett for det arbeidet vi gjør, legger han til.

Les mer om NTNUI e-sport her!

Hyller NTNUI e-sport

– Først og fremst vil jeg gratulere NTNUI E-sport med en kjempegod start som gruppe, og som vinner av årets Student Inclusion Award! Det er mange studentforeninger som har vært kjempegode til å inkludere studenter i år, med mange kreative og nyskapende sosialiseringstiltak, forteller leder for NTNUI, Øystein Fruseth Christiansen. Han mener at konkurransen om prisen i år var stor.

Leder i NTNUI Øystein Fruseth Christiansen
Foto: NTNUI Blits/Vebjørn Jokstad

– For NTNUI er det viktig å inkludere så mange som mulig, og E-sport har vært et fantastisk tilskudd til vår grønne familie som fanger opp mange studenter vi tidligere ikke har nådd ut til. At E-sport anerkjennes som et stort tilskudd til studentbyen Trondheim er viktig, og jeg tror det kan bli en av de største, og viktigste gruppene for NTNUI og Trondheim fremover.

– At E-sport anerkjennes som et stort tilskudd til studentbyen Trondheim er viktig, og jeg tror det kan bli en av de største, og viktigste gruppene for NTNUI og Trondheim fremover.

Øystein Fruseth Christiansen, Leder NTNUI

Penger til klubbhus

Blant 25 studentforeninger ble E-sport valgt ut, og gitt en pengepremie på 20.000 kroner. Pengene skal bli brukt til utstyr og lignende, som gjør at sporten kan vokse. E-sport-lederen gleder seg.

– Eksempelvis holder vi på for øyeblikket med å etablere et nytt klubbhus. NTNUI E-sport har ikke klart dette før. Det å få til noe slikt er utrolig kult og noe mange av våre medlemmer ser veldig fram til. Jeg vil applaudere hele styret i E-sport. som har mye av æren for prisen. Samtidig er gruppas medlemmer med på å bidra til at miljøet vokser. Nye folk er alltids velkommen!