Bli med på leken – Meld deg på Studentlekene Trondheim

Tekst: Emilie Faarup Storvik
Foto: NSI, Iris Frydenlund/NTNUI & Thomas Karlsen/Karslen Foto

Fra Studentlekene i Trondhiem 2019.
Foto: NSI

22.-26. februar 2023 går endelig Studentlekene Trondheim av stabelen. Og du kan melde deg på fram til 20. januar!

Lekene er en samling av student-NM og studentcup i en rekke idretter på alle nivåer. I noen av idrettene er det til og med kvalifisering til student-EM. I år kan du velge mellom 23 idretter å konkurrere i, og noen av dem blir arrangert for aller første gang.

Nye og unike idretter i Studentlekene Trondheim

Sportsansvarlig i Studentlekene Trondheim, Ine Tønnessen Straumbotn, ser fram til å endelig få arrangere Studentlekene i Trondheim, etter at Studentlekene 2021 måtte avlyses grunnet Corona:
– I år skal vi for første gang arrangere studentleker i E-sport, roundnet og rumpeldunk, som vi gleder oss veldig til å innføre som en del av Studentlekene Trondheim!

Sportsansvarlig i Studentlekene Trondheim, Ine Tønnesen Straumbotn, gleder seg til Studentlekene Trondheim 2023.
Foto: Iris Frydenlund/NTNUI

I høst ble Studentlekene Bergen Challenge arrangert, og Trondheim skiller seg fra disse studentlekene med å kunne tilby konkurranse i flere andre idretter:
– Trondheim har konkurranse i blant annet snø-rugby, innendørsorientering, roundnet og rumpeldunk for å nevne noe. Vi syns det er veldig kult å kunne tilby noen unike idretter inn i studentlekene, og håper mange griper sjansen til å konkurrere i disse! forteller Tønnesen Straumbotn ivrig.

Glade deltakere som får hjelpe av frivillige fra Koiene under koie-femkamp i 2019.
Foto: NSI

Lange tradisjoner

Studentlekene hadde sitt inntog i studentidretten i 1999 hvor NTNUI tok imot 800 deltakere i ti ulike idretter. Dette var starten på noe som skulle vise seg å være en stor suksess og siden 2010 har lekene blitt arrangert hvert eneste år med stadig voksende deltakerantall og interesse i resten av studentidretts-Norge. Studentlekene 2019 var tidenes største i Trondheim med 2251 deltagere.

Leder for Studentlekene, Oda-Alette Kjellsbøl Hole.
Foto: Iris Frydenlund/NTNUI

Leder for Studentlekene, Oda-Alette Kjellsbøl Hole, ser fram til å invitere studentidretts-Norge til Trønderhovedstaden:
– Jeg og styret gleder oss til vise hva Norges største studentby og NTNUI har å by på. Vi ser fram til å endelig få arrangere Studentlekene, da det dessverre ble avlyst i 2021.

Hun håper at mange vil benytte sjansen til å melde seg på Studentlekene og mener at alle som liker idrett, konkurranse, samhold og som er medlem av en idrettsklubb burde melde seg på:
– Det er en god mulighet til å knytte bekjentskap på tvers av idrettene både innad i NTNUI og andre studenter – her møter du motstand fra resten av student-Norge! Er du ferdig som student før neste Studentleker arrangeres bør du gripe sjansen nå!

Noe man ikke vil gå glipp av

Ikke bare er Studentlekene et stort sportslig arrangement, det er også en svært sosial arena der man får muligheten til å feste med andre studentidrettsklubber i Norge. Det er blant annet planlagt både åpningssermoni på Studentersamfundet og flere sosiale tilbud i løpet av dagene.

Atle Hybertsen, arrangementansvarlig i Studentlekene, ser fram til å arrangere bankett.
Foto: Privat

Atle Hybertsen er arrangementansvarlig for Studentlekene, og han ser fram til banketten på lørdagen som blir høydepunktet:
– Tradisjonen tro blir det arrangert flere banketter samtidig, og det er planlagt mye bra til de alle. Blant annet skal det deles ut flere priser, og kanskje den gjeveste, “Beste Klubb”, som studentidrettsklubbene kriger om.

Fra Ballongslipp under banketten til Studentlekene Trondheim 2019.
Foto: Thomas Karlsen/Karlsen Foto

Stolt av arbeidet til styret

For å få en så stor idrettsfestival til å gjennomføres kreves det flinke ressurspersoner. Leder, Kjellsbøl Hole, er svært stolt av styret sitt, og takker for innsatsen så langt:
– Styret i Studentlekene er en gjeng med veldig dyktig og arbeidsomme studenter. Jeg føler meg privilegert som sitter som leder for en slik flott gjeng. Arbeidet i styret fram til nå har gått bra fordi styret består av noen utrolig strukturerte styremedlemmer. Som igjen sitter som ledere for solide undergrupper!