7 gode grunner til å søke studie i Trondheim og bli med i NTNUI!

Tekst: Emilie Faarup Storvik, Stine Bertelsen & Fredrik Warvik
Foto: Roland Richter/NTNUI Blits
, Eivind Jølsgard/NTNUI Blits, Leonie Richarz/NTNUI Blits, Nils Dittrich/NTNUI Blits, Mette Nordby/NTNUI Blits, Francis Barre/NTNUI Blits

Foto: Roland Richter/NTNUI Blits

Sitter du med søknaden på Samordna opptak og usikker på hva du egentlig skal sette opp? Å velge riktig studie kan være vanskelig. Men et tips er at studiet er ikke alt. Du skal være student også, og vi tror at Trondheim er den beste byen å være student i! NTNUI er en av mange studentorganisasjoner du kan bli med i som student i Trondheim. Les mer her om hvorfor du bør flytte til Trondheim og bli med i NTNUI.

1. Bli med i Norges største idrettslag med over 15 000 medlemmer

Foto: Eivind Jølsgard/NTNUI Blits

Visste du at NTNUI er Norges største idrettslag? Ja det gjelder ikke bare i studentidretten, men også i hele idretts-Norge. Vi er faktisk Norges største studentorganisasjon også hvis man måler på antall medlemmer. I NTNUI har vi over 15 000 medlemmer som driver med alle slags former for idrett og trening. NTNUI ble opprettet i 1910, samtidig som NTH (tidligere NTNU) ble grunnlagt. Siden den gang har klubben bare blitt større og større, og vi er stolte av å kunne bygge på verdiene våre om mangfold, samhold og idrettsglede for alle medlemmer.

2. Start semesteret med aktivCampus

Foto: Nils Dittrich/NTNUI Blits

I uke 35, altså rett etter fadderukene, arrangeres aktivCampus! Dette er en uke fyllt med lavterskel aktiviteter med alt fra midnight-capture the flag i Høyskoleparken til boblefotball i Dødens dal og masse andre aktiviteter. Her kan man melde seg på alle arrangementer enten alene eller sammen med andre, og det er for ALLE studenter i byen. I fjor ble det arrangert 60 ulike aktiviteter fordelt på en uke, og det vil ikke være noe mindre i år! Vi gleder oss til å fylle byen med aktivitesglede og vise dere alle de flotte mulighetene man har som student i Trondheim.

3. Velg mellom over 60 forskjellige idretter og aktiviteter

Foto: Leonie Richarz/NTNUI Blits

NTNUI kan skryte på seg å ha tilbud for over 60 forskjellige idretter og aktiviteter. Du se oppdatert liste over alle idrettene våre her. Det er litt forskjellig hvordan du kan bli medlem av hver enkelt gruppe. Noen har uttak på starten av hvert semester til sine forskjellige lag. Andre har ventelister. Noen har nybegynnerkurs og andre har helt åpne treninger. Sjekk dette på nettsidene til gruppene eller kontakt de på sosiale medier eller mail. Uansett skal du vite at alle gruppene alltid ønsker seg nye medlemmer og gleder seg til studiestart når det kommer en ny generasjon med studenter til Trondheim!

4. Test idretter du aldri har hørt om engang

Foto: Nils Dittrich/NTNUI Blits

Visste du at NTNUI tilbyr flere aktiviteter enn det finnes særforbund i Norges idrettsforbund? Vi har idretter man aldri har hørt om før, i tillegg til de mer tradisjonelle idrettene. Mange av idrettene har åpne treninger slik at du faktisk har mulighet til å teste ut de fleste idrettene NTNUI tilbyr i løpet av dine år som student i Trondheim. Hva med å teste ut undervannsrugby, rumpeldunk eller roundnet til høsten?

5. Drift Norges største idrettsklubb gjennom verv NTNUI Admin

Foto: Roland Richter/NTNUI Blits

For å kunne drive Norges største idrettslag er vi avhengige flinke folk som jobber med det administrative. I dag består NTNUI Admin av ca. 100 stykker som driver med alt fra planlegging og gjennomføring av arrangementer, til å legge planer for økonomien, videreutvikle IT-løsninger og vårt helt eget promoteringsutvalg som tar bilder og video fra gruppene sine arrangementer og treninger. For å kunne være med i NTNUI krever det altså ikke at man driver med en spesiell idrett, så lenge man ønsker å kunne være med å videreutvikle NTNUI til å bli enda bedre enn hva det er i dag.

6. Opplev naturen gjennom NTNUIs studenterhytta og koier

Foto: Mette Nordby/NTNUI Blits

NTNUI er også en stolt bidragsyter til Trøndersk friluftsliv. NTNUI eier faktisk en egen hytte i Bymarka utenfor Trondheim sentrum som heter Studenterhytta. Her kan du busse opp, spise tradisjonsrik pannekakelunsj, gå på ski i bymarka og slappe av i stampen på kvelden. Studenterhytta kan også leies til private arrangementer og har over 60 soveplasser i tillegg til badstu, egen bar og stamp. Du kan også delta i den erverdige Staupen, og jogge de 8 kilometerne fra Lerkendal Stadion til Studenterhytta, slik som hundrevis av NTNUIere har gjort før deg. 

Ikke bare kan NTNUI skryte på seg Studenterhytta, vi har også et helt koienettverk i Trøndelag omegn. Koier er mindre primitive hytter som kan bookes av deg som student. De er spredt rundt i Trøndelag og kan nås enten ved buss, bil, ski eller til fots. Flere av koiene har også egne badstuer, og her kan du ta med vennegjengen på en god bli-kjent tur etter fadderukene.

7. Kle deg i verdens flotteste farger

Foto: Francis Barre/NTNUI Blits

Vi kan love deg en ting: Fargene vokser på deg og du lærer deg å elske dem. Grønt, gult og svart er tilsynelatende ikke en åpenbar fargekombinasjon. Men fargene er vårt kjennetegn og det er lite som slå gleden av å kunne farge byen i verdens flotteste farger. 

Hva venter du på? Søk studier i Trondheim!