The Battle of Jonsvatnet

Hei, jeg heter Marit og begynte med romaskin som noe mer enn oppvarmingsapparat vinteren 2019, etter å ha blitt lurt til å stille på stafetten under innendørs SM i februar. Da innså jeg at både romaskin og rogruppa har noe mer enn bare svette og syre å by på. Jeg kvalifiserer meg selv fortsatt som ganske nub på alt som har med roing å gjøre, men shit for en læringskurve jeg har hatt!

Marit i front med sitt dreamteam-Team Lemurene <3

Da SM i Bergen ble avlyst i høst, var styret raskt på ball med å finne en ny alternativ regatta oss ro-entusiaster i NTNUI kunne delta på. Lørdag 3. oktober 2020 sto Battle of Jonsvatnet(BOJV) for tur og jeg ryddet selvfølgelig plass i almanakken og avlyste strikk og drikk med jentene. Dette kunne jeg neppe gå glipp av! For dere som lurer på hva Battle of Jonsvatnet egentlig gikk ut på, kommer det her et par stikkord i kategorien teaser: lavterskel, sol, syre, dyrene i afrika og sylfrekke premier. La meg utdype: 

Så fort det var klart at Battle of JV skulle bli en realitet ble alle de tidligere SM-roerne fordelt i fire nye båter. Disse kjent som Orangutangene, Lemurene, Maurslukerne og Koalaene og bestod av en god mix fra både dame- og herresiden. I tillegg fikk også NTNUI roings nye medlemmer også mulighet til å være med her slik at hvert lag bestod av 8 opprinnelige SM-roere og 8 nye roere. Selv var jeg på Team Lemur og kunne ikke vært mer fornøyd med det. 

Oppkjøringsperioden ble ca to uker og Team Lemur satset både tidlig og hyppig trening. Erfaringsmessig har rogruppa notert seg at de færreste er opptatt ukedagene i tidsrommet 0600-0800 og dette ble dermed en ganske vanlig treningstid. Dette høres kanskje kjipt ut, (og det var litt kjipt da vi sto i båthuset 6:30 og ventet på at det skulle bli lyst nok mens vi hørte regnet utenfor og innså hvor våte og kalde vi kom til å bli) MEN sinnsykt digg etterpå og kvalitetstid med Lemurene var ikke så feil det heller. 

Team Orangutang på treningstur

Også Team Lemur nybegynner edition fikk prøvd seg et par økter på vannet og jeg håper og tror de klatret litt på læringskurven og lo litt av vitsene til coxen. På disse øktene var også et par av tidligere SM-roerne med for å dele litt tips/triks/godt humør/generelt sladder. Treningene ble organisert av coach-ansvarlig på hvert team. Takk til Sivert for orging, booking av biler, mekking av treningsplan og lav takt! Team Lemur har satt pris på innsatsen. 

En shoutout til sosialansvarlig Tonje er også på sin plass. I Team Lemur (og forhåpentligvis de andre teamene) satses det ikke bare rask split, men også et godt sosialt miljø! I den anledning ble det arrangert tacokveld for 14 sultne roere. Battle of Jonsvatnet innebar også å lage en promofilm for teamet sitt og vi benyttet derfor anledningen til å planlegge og gjennomføre innspilling. Tonje var regissør og klippeansvarlig og gjorde en alle tiders jobb. Resten av teamet bidro med innspill og semiproff koreografi. Sluttresultatet ble ikke så verst og alle hadde “I like to move it” på hjernen da de dro:) 

Kvelden før selve Battle of Jonsvatnet samlet alle teamene seg og det ble fremvisning av promofilm. Jeg gikk dessverre glipp av dette, men det ryktes god stemning og skitne virkemidler i fokus for Team Koala. 

Sjekk ut filmene her:

Team Koala (NB aldersgrense 18+++)
Team Orangutang
Team Lemur
Team Maursluker

Da det endelig var kommet til lørdag 3. oktober, racedagen, bød Trondheim på intet mindre enn plussgrader og sol. Et meget godt utgangspunkt for en lang dag på Jonsvatnet. The Battle var organisert slik at det først ble gjennomført en timetrial der hver av de fire teamene rodde 1000 m og tid ble notert. Til tross for at 1000 meter bød på syre og puls i været, var det veldig gøy og masse adrenalin i omløp. I og med at rogruppa nå har to åttere ble de i neste omgang kjørt race mellom 2. og 4. plassen og tilsvarende for 1. og 3. plassen. Team Lemur ga alt og kom videre til finalen! Dette betød nok en 1000 m i vente, denne gangen mot Team Maursluker. 

Team Kenguruene gjorde det ingen forventet og gikk av med seieren på nybegynnerracet

Det er litt leit å avslutte med at vi (så vidt) ble slått av Maurslukere og måtte nøye oss med (en god) andreplass i Battle of Jonsvatnet. Det skal nevnes at Maurslukerne bestod av 87,5% herrer mot Lemurs fattige 50%, men jeg er ikke bitter for tapet. Nybegynnerne bidro med god støtte og bra heiing under racene. Også de fikk prøvd seg på 1000 m i en timetrial og jeg er veldig imponert over både innsats og nivå! Alt i alt et meget vellykket arrangement og uten tvil et høydepunkt for høsten. 

The champs og BOJV- Team Maurslukerne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *