FAQs

FAQs

Når er det er det best å bli med i rogruppen?
Vi har hovedinntak av nye medlemmer ved semesterstart i august. Da har vi infomøte, nybegynnerøkter på romaskin og nybegynnerkurs på Jonsvannet. 

Jeg har lyst til å begynne å ro og det er midt i semesteret hva skal jeg gjøre? 
Send en mail til roing-nestleder@ntnui.no eller møt oss på mosjonsøkten vår 06.30 onsdager i sal 4 eller torsdag på sirkeltrening 17.30 også i sal 4. 

Jeg har rodd før, er det høyt nivå her?
I NTNUI roing er det et sprett erfarings- og treningsnivå. Vi har både tidligere roere, roere som satser aktivt og helt nye roere. Hver høst tar vi inn ca. 25 nybegynnere som vi holder rokurs for. 

Jeg har rodd i utlandet/en annen klubb, hva skal jeg gjøre for å bli med?
Om du har rodd i utlandet/eller en annen klubb vil du mest sannsynlig ikke trenge å delta på rokurset vårt. Vi anbefaler derfor at du sender en mail roing-nestleder@ntnui.no da vil du få mer informasjon om hvordan du kan bli med. 

Hvordan blir jeg god til å ro?
Bli med på så mye du kan av både innendørsøkter, samlinger, økter på vannet og ikke minst konkurranser som Student Mesterskapet, Norges Mesterskapet og Østlandsgattaen. Spør erfarne roere om teknikktips både på romaskin og på vannet, samt vær så nyskjerrig du kan være. Se på videoer av roing på YouTube eller WorldRowing sin nettside og ta til deg all den kunnskapen du kan! Roing er en idrett som krever både høy aerob og anaerob utholdenhet som vil være viktig å forbedre for å bli en god roer. For teknikk/fysiske/mentale kvaliteter i roing se lenke. 

Hvor mye tid tar roing?
I NTNUI roing er det helt frivillig hvor mye tid du ønsker å bruke på sporten.
Vi har medlemmer som kun er på noen økter i måneden, og noen som er med på alle. Ønsker man å delta på konkurranser på vannet krever det at man bruker en del tid på dette i oppkjøringsperioden og er også et krav for å være med. 

Vi har totalt 5 innendørsøkter gjennom vinteren, disse er mellom 60 - 90minutter. Når vi skal ha økter på vannet går det derimot noe mere tid, da treningene er på Jonsvannet og det vill kreve transport frem og tilbake på ca. 20 min hver vei, samt noe ekstra tid for å justere båt og å få den på vannet.

Er det plass til utvekslingsstudenter?
Vi har plass til alle som ønsker å prøve roing, men har dessverre en begrensning i antallet studenter vi kan lære opp på vannet. Vi ønsker derfor hovedsakelig å prioritere studenter som skal være i Trondheim i flere år. 

Hva må jeg ha på meg når jeg trener? (Ute og på sirkel)
Inne: På romaskinøkter anbefaler vi å ha på seg litt tettsittende tøy, som rodrakt, tights (lang/kort), t-skjorte og innesko. Det blir varmt i hallen så ikke vits å ha på seg for mye! På sirkel holder det med det "vanlige treningstøyet", shorts, t-skjorte og innesko. Om du har, bruk gjerne NTNUI Roing tøy her!

Ute: Her er det værforholdene som bestemmer, men det anbefales uansett å ha på seg tettsittende klær og vindstoppende overdeler.

Er det bindingstid når jeg blir med på trening? 
Hos oss er det ingen bindingstid. Du står fritt til å være med på de øktene du vil og ønsker. Det er selvfølgelig ønskelig fra vår side at man er med på så mye som mulig, man blir da også lettere inkludert i miljøet. 

Hva er 5x5 med instruktør? Er det et kurs?
I starten av semesteret vil denne økten være lagt opp for nybegynnere hvor man får instruksjon i romaskinteknikk og bruk av romaskin. 

Fra midten av september vil det være en erfaren roer tilstede på denne økten for å gi teknikktilbakemeldinger, men det vil ikke bli avholdt kurs. Dersom man er helt ny bør man derfor heller komme på mosjonsøkten på onsdager 06:30 i sal 4. 

NTNUI Roing
Org nr: 975728773

Postadresse:
Christian Frederiks gate 20
7030 Trondheim

Kontakt:
Epost: roing@ntnui.no
Faktura: kasserer@ntnui.no