Reisebrev NM 2020

Etter et legendarisk klubbmesterskap, en episk dåpfest og en aldri så liten verdensrekord har jeg endelig klart å skrive reisebrevet fra NM. 

Torsdag:

Klokken er 0658 og jeg er som vanlig litt for seint ute til oppmøte. Heldigvis finner jeg en Ride og hopper på med sekken på ryggen og baggen i hånden.  Jeg kjører i maks fart bort til coop prix øya, hvor vi i «the hang gang» skal møte. Jeg er først på stedet og etter et par minutter er gjengen klar for å kjøre opp til Jonsvannet for å hente hengeren. Like før klokken 08:00 er vi klar for avreise og de mange timer nedover mot Årungen og NM 2020!

Etter utallige kjøreturer fra Bergen til Årungen som junior, måtte jeg sitte på med hengeren for å få den såkalte «regattafølelsen». Dette innebærer omtrent åtte timer i en liten bil. Gjerne med minst tre stopp innom bensinstasjoner for å kjøpe kaffe boller og burger.

Med Sivert bak rattet gikk bilturen som en drøm. Det tok ikke lange tiden før vi stoppet for å kjøpe kaffe og boller. Turen nedover mot Oslo besto av en rekke funfacts fra Torjus, og noen gode gamle bangerz fra Olav. Det ble også en etterlengtet burger og noen små blunder.

Etter omtrent åtte timer var jeg på plass i Oslo, hvor jeg skulle sove hos Inga. Vi ladet opp til raceday med et deilig herremåltid, bestående av loff og reker. Vi la oss tidlig for å være opplagt til den store morgendagen.

Fredag NM!

Dagen er endelig her. NM 2020 er i gang, og vi starter dagen med en deilig frokost. Vi kjører så bort til Årungen for å ha en trening. Det er seks år siden jeg var på Årungen sist, men kroppen kunne merke hvor jeg var på vei. Selv om vi bare skulle ha en liten treningsøkt merket jeg at hjertet dunket litt ekstra hardt da vi kjørte på den tynne grusveien inn mot Årungen stadion.

Nervene gikk fort over, og vi hadde en fin gjennomføring av raceplanen. Etter økten hadde dro vi til Ski hvor vi hadde leid ett hotellrom. Her slappet vi av et par timer, før vi skulle tilbake til Årungen.

Etter en pausen på hotellrommet var det endelig klart for regatta. Vi kjørte av gåre for å rekke guttenes finale. Nok en gang ble jeg nervøs i bilen. Da vi var tilbake på Årungen fikk vi se guttenes finale. Guttene hadde et godt løp, og det var mange sterke båter i heatet.  Det ble en fjerdeplass på gutta våre, bare 2,5 sekunder under pallplass!

Etter hvert var det endelig våres tur til å ro. Vi satte oss i den rykene ferske båten vår, og varmet opp til start. Vi var en nervøs gjeng, som var klart til å gi jernet.  Vi la opp til start uten problemer, og ventet på de velkjente ordene: ATTENTION GO!

Christiania var først ut, og vi var hakket bak. Ut fra start var vi nummer to, men Ålesund tok oss fort igjen. Etter 500 meter lå vi på tredjeplass, og den nektet vi å gi slipp på. Coxsen vår Jonnis geleidet oss gjennom de neste 1500meterne, og vi endte opp med en tredjeplass. Ikke så veldig langt bak Ålesund. Vi hadde et sterkt løp som jeg vil si meg veldig fornøyd med.  

Sjekk ut Masse Damer 2020 sin promofilmer.

Lørdag og søndag!

En kan ikke være i Oslo uten litt sightseeing i storbyen. På grunn av korona var det ikke lov å være på Årungen som publikum. Derfor måtte man følge med på mobilen. Dette ble gjort med livestream på mobilen. Torjus og Petter stilte i lettvekt dobbel, og Torjus, Petter, Gard og Halvor stilte i dobbeltfirer. For Torjus og Petter ble det et herlig gull! Dobbetfireren rodde inn til en solid femteplass.

På søndagen var det NTNUIs firer med Jonnis, Jonathan, Sondre og Olav, og våre to lettvekts damer som skulle i ilden. Gutta i fireren gikk hardt ut hardt, og holdt teten til omtrent 500 meter. Etter et godt løp endte opp med en femteplass. Sara og Madde stilte i to lettvekts løp, 2- og 2x, og de endte med å stikke av med seieren i begge løpene og banerekord. To gull i løpet av to timer, det er rått!

Søndag kveld samlet gjengen seg hos Sara Hegge for en skinnsykt kontrollert NM bankett. Etter et strålene NM kunne vi alle nyte velfortjent pizza og noe godt i glasset.  

Mandag:

Mandagen gikk rolig for seg. Inga og jeg gikk fem kilometer for å kjøpe is. Noe som absolutt var verdt det. Da kvelden nærmet seg, dro jeg inn til Oslo S for å ta nattoget hjem. Sara Hegge og meg delte en kupe. Etter litt snikk snakk om helgen sovnet vi omsider, til tross for at nabokupeen hadde fest. Vi våknet opp i Trondheim, etter en lang og fin NM helg.

Jeg vil avslutte dette reisebrevet med å si tusen takk for en super helg. Jeg er superstolt av alle de gode prestasjonene. For et fantastisk lag.

Ragnhild

En fornøyd Ragnhild, og roere som koser seg med noe godt i glasset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *