Reisebrev fra NM 2022

Endelig kom brevet frem, rett før Posten går i streik.

Norgesmesterskapet 2022 ble invitert til som årets festhelg, og NTNUI har vært klare som egg ganske lenge. I år stilte vi med 5 åttere, med andre ord over 40 utøvere! De siste fire årene har alle vært tidenes NM for ntnui med tanke på prestasjoner eller antall deltakere. I år slår  vi nok en gang deltakerrekorden vår!

I tillegg hevder vi oss så bra på ro-banen at det er ikke langt opp til rekordåret 2019 (mtp. medaljer)!

Selve NM starter fredag med åtter-løpene, men for NTNUI har reisen til NM vært mye lenger. Den starter ikke når herre1 åtteren møtes tre uker før for å starte sin reise mot nærmere 400 km rodd under oppkjøringen, eller når Banquettebåten har sitt første lag-vors. Den starter egentlig når Jonathan som en “mad scientist” mener at siden vi har tre åttere, skal vi fankern meg klare å stille tre åttere også! OG selvfølgelig svarer vi og stiller en tredje herre-åtter!

Medalje-messig er fasitsvaret etter tre dager med festhelg;
bronse i dame-åtter, bronse i dame-dobbel og sølv og bronse i dame-toer! (og gull på banquette).

Damer 1 er meget tett opp til NSR og CR på 1. og 2. og det er veldig gøy. Både Herrer 2 og Damer 2 ror gøye løp og gir Sjøkrigsskolen kamp helt til målstreken, som må sies å være skikkelig bra prestasjoner! Vår tredje herre-åtter riktignok med banquette både i navnet og gavnet, skulle ro i Ormen Elvegris og vår nyeste åtter skulle få sin debut som konkurransebåt for NTNUI, men blir hjemme av mange grunner. Heldigvis har sjøkrigsskolen lyst til å låne ut den ene åtteren sin. Den åtteren har aldri rodd så fort og vakkert, som med våre grønne årer. (spør du meg)

Når man ser på pallen på åtter-løpene først på damesiden sniker NSR og CR seg foran oss. Men det skal nevnes at i CR båten, sitter 3 alumni kvinner, Aasta, Madeleine og Ingrid, samt cox’et av Nicoline. Og NSR båten er nesten like grønn med Nora, SaraJ og SaraH. Herresiden sniker NSR, Ormsund og CR seg foran NTNUI herrene, men ser man nøye på pallen er den ganske grønn den og! Ole Amund, og Petter Tufte er som kjent begge NTNUI born and bred. Sven Ole har vel også hatt en eller to gjesteopptredener for NTNUI som skal nevnes. Men ikke nok med det! Titter man litt på sølvplassen så ser man Aleksander Berntsen, og tro det eller ei. Den mannen var materialforvalter for NTNUI roing en gang i tiden. 

For min del har dette Norgesmesterskapet blitt satt av i kalenderen allerede i Januar, og jeg har utsatt jobbstart for en siste reis med “nørdsa” i fra nord. Målet var å gå ut med et bang, et verdig punktum i form av endelig en medalje. Vi i herrer 1 ( på startlistene markert som herrer II), hadde reist opp tidlig til trondheim for å ro masse sammen. Alle åtte var dedikerte til å få til den beste båten. Målene var klare: vi skulle ha det gøy, vi skulle ro vårt beste og vi skulle være en irriterende faktor i finalen som de som skulle ta medalje måtte kjempe med nebb og klør for å slå., Vi visste at hvis vi rodde vårt beste og hadde det gøy på trening, var medaljen innenfor rekkevidden. Vi valgte å være alkoholfri de tre ukene før NM, og det er jo egentlig en ganske syk idé for NTNUI roing.

Lørdag etter første uken med trening begynte vi å ane ugler i mosen, vi rodde jo fort!
Vi hadde det gøy, og vi hadde rodd like mange kilometer som landslaget pleier å ro ila en uke.  På Start i forsøket hadde vi nærmere 400 km og vi visste at vi hadde rodd flest kilometer sammen  av båtene som lå til start. 

Men det hjelper ikke å ville det mest, ha drømt om det mest, eller trene mest, når det er noen som rett og slett er bedre til å ro fort enn oss. Vi tapte bronsen for Christiania med 0.9 sekunder, og klokker inn 2k på 6.02, som må sies å være veldig fort i et NM. Det er ikke det raskeste NTNUI har rodd, det er vel 5.29 som ble klokket inn da vi tok sølv i EUSA i 2010. Men jeg tror det er noe av det raskeste noen har rodd i et norgesmesterskap, uten å få medalje, og det er jo også en milepæl å ikke bry seg om. Det var vel ingen tvil om at det svei å tape denne fredagen. Men nå når den største svien har lagt seg, er jeg utrolig stolt av det vi klarer å true sammen, og veldig takknemlig for at dette ble et vakkert punktum for tre deilige år med grønt, gult og svar over brystet. 

For vi nådde målene om å ro vårt beste løp fredag kveld, ha det gøy, og være irriterende nærme de som tok medalje. 

NTNUI er den største seniorklubben, målt i deltakelse.
Vi er den eneste roklubben med egne hooligans som løper i rundt i baris. Det var umulig å ikke høre Hu og hei på søndagens finaler og er nok hovedgrunnen til at NTNUI herre-fireren sniker seg 0.4 sekunder foran NSR 4 i kampen om 5. plassen. Vi er definitivt den mest bråkete klubben, og jeg tror vi er den roklubben i Norge det svir mest å bli slått av. Det er jeg veldig stolt av.

Det ble ikke dalje på meg, men dalje er ikke verdt i nærheten av de tre fantastiske årene jeg har hatt i NTNUI. Og dette norgesmesterskapet med påfølgende banquette kunne ikke vært en bedre avsltuning for denne reisen.

Hu og hadet. 

Halvor “rave forever” West

Resultater finner du her: https://regatta.roing.no/?regatta=nnm2022&show=resultater

Video av alle finaler finner du her: https://www.youtube.com/channel/UCzX4jl7iTGD93cgVnvCiZkw

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *