Reisebrev fra C2NM 2022!

Det er noe å banke i bordet med, det ruller godt over tunga, man har det med seg resten av livet. Norgesmester, det hadde vært noe det. Dette var omtrent tankegangen da jeg høsten 2021 fikk vite at det skulle arrangeres innendørs mesterskap på romaskin her i Trondheim. Treningsmålet var klart – gull på hjemmebane, og slik ble det, men veien dit har bydd på utfordringer av forskjellige sorter.

Flere fine opplevelser har det også vært, blant annet gjennom de første rotakene på nybegynnerkurset i begynnelsen av september. Min daværende romaskinteknikk, som normalt ble terpet noe sporadisk, fikk seg en skikkelig irettesettelse gjennom dyktig veiledning. Etter hvert fikk vi prøve oss på nydelige Jonsvannet i åtterne, noe som virkelig ga mersmak. Forhåpentligvis får man teste konkurranse på vannet i løpet av 2022.

Flotte JV på nybegynnersamlingen

Gjennom høsten har treningsopplegget forbedret både form og teknikk på ukentlig basis. En av fordelene med å være nybegynner er at man kan sette ny pers på nesten hver 5X5-økt. Denne deilige økta, sammen med sirkel på torsdag og 10X90 på lørdag gjennom hele høsten gjorde at formen begynte å bli bra. Da påmeldingen til NM kom noen uker før jul, bestemte jeg meg for å satse på stafett lettvekt. Jeg er ingen naturlig lettvekter, så dette medførte at jeg ikke kunne tillate meg å legge på meg de sedvanlige fem kiloene gjennom juleferien i Bodø. Måltidene stoppet som regel på én tallerken, noe jeg fortsatt kjenner svir mens jeg skriver dette.

På tross av lite mat og mye trening gjennom jula var jeg 3.5 kilo over vektgrensa mandags morgen, fem dager før innveiing. Etter samtaler med Sondre, Synnøve og Olav ble jeg overbevisst om at det fortsatt var mulig å nå vektgrensa, gjennom en myteomspunnet diett i roklubben – gulrotdietten. Den er ikke veldig komplisert, men veldig effektiv, og veldig kjedelig. Spis så mye gulrøtter du vil, men bare spis gulrøtter, så skal du nok klare vekta.

TRE ENKLE GULROTOPPSKRIFTER:

  • Fortsatt en uke til konkurranse? Da kan du unne deg lettsaltede ovnsbakte gulrøtter! Kutt gulrøttene opp i tynn strimler, så steker de raskt
  • KOKT GULROT! God gammal oppskrift. Men pass deg. Ikke for mye salt i kokevannet!!
  • Rå gulrot rett ut av pose. Litt trist, men det funker

Lørdags morgen, konkurransedag, var jeg ett kilo under vektgrensa, og kunne tillate meg både kaffe og lett frokost. Timene frem mot innveiing var lange og dryge, og da jeg endelig fikk veie meg to timer før løpet, 300g under grensa, var lettelsen stor. Jeg klarte det vanskeligste, og den påfølgende følelsen og smaken av brødskive med Nugatti og flasker med Powerade vil nok minnes en god stund.

Gull laget. Fra venstre: Haakon Halstensen, Sander Aakerholt, Martin Sætre og Olav Katle Fleten

Selve løpet bød ikke på store konkurransen, faktisk ingen konkurranse, da vi noe skuffende var det eneste påmeldte laget. Vi gjennomførte fortsatt i stor stil og rodde inn til et fortjent gull på 4×500 stafett. Shoutout til mine lagkamerater Martin Sætre, Olav Katle Fleten og Sander Aakerholt for formidabel innsats, og resten av gjengen i roklubben for imponerende vertskap og gjennomførelse.

Yours truly,
Haakon Halstensen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *