Vel blåst seminar

Lørdag arrangerte vi kampsportseminar på Dragvoll med fem forskjellige kampsporter på fem treningstimer. 23 deltagere fra Judo-, Jujitsu-, Karate-, Aikido- og Taekwondogruppa ble samlet nå for tredje år på rad. Det er dermed offisielt en tradisjon!

Karate

Karate startet showet med god oppvarming med Torbjørn og oppvisning av kata med Helgi. Teknikkene vi deretter skulle lære oss, ble alle begrunnet ut i fra kataen. Mange av de japanske og koreanske kampsportene har ting til felles og komplimenterer hverandre. Karate sto for slagene under helgas samling.

En kata beskriver et detaljert mønster av bevegelser man utfører alene eller i par i ulike japanske kampsporter. I judo må man vise kata til dan-graderinger (sort belte og oppover).

Jujitsu

Dernest var det jujitsu sin tur. De var med på et trenerseminar som var forløperen til dagens seminar, men dette var altså første gang vi fikk jujitsu på det ferdige kampsportseminaret.

Psykologistudenten Ola ga oss en grundig gjennomgang av armbend og kvelinger, med spesielt fokus på ude-garami eller flettearmbend på norsk.

Aikido

Etter lunsj satte Wolf fra Aikido oss igang med trening med bokken, som bokstavelig talt betyr tresverd, og sto dermed for våpenbruken på seminaret.

Vi lærte først grunnleggende kutt individuelt, men gikk etter hvert sammen i par for å teste ulike angrep og kontringer.

Taekwondo

Så sto taekwondo for tur, som er en koreansk kampsport. Disse karene og kvinnene er spesialister på sparking, noe som krever både balanse, treffsikkerhet og fleksibilitet.

Ikke overraskende var det også trener Sverre fra taekwondo som skulle komme til å ta ansvaret for tøyingen litt senere. Vi sparket med både fremre og bakre fot og kombinerte disse etterpå.

Judo

I femte time var det judo sin tur til å vise seg frem med sensei Georg i spissen. Etter en spesifikk oppvarming innen fallteknikk, gikk vi like greit rett på kast for å fullføre sirkelen i denne innholdsrike og varierte samlingen.

Det eneste som manglet da, var selvfølgelig litt judokamp. Selv om ikke alle ble fullstendig frelst av kasting i løpet av den korte introduksjonen, kjempet alle kampsportutøverne tappert både i tachi-waza og ne-waza som de hadde litt fra jujitsudelen.

Etter en lang dag med trening, lunsj, trening igjen og gruppebilde, var det tid for tøying ledet av Sverre.

Men det stoppet ikke der. Det ble god kok i saunaen på Dragvoll etter seminaret, før vi dro hjem til Wolf og Victoria fra Aikido og bestilte pizza. Noe godt i glasset ble det også, samt godt humør og høylytt kortspill fra alle disse konkurransemenneskene. Å ha etterfest var et bra tiltak og nesten alle ble med til tross for at hele dagen hadde gått med i trening – vi må ha stortrivdes!