Undervannsrugby Cup med NTNUI

Tekst: Norun Kjerstad
Foto: Mare Nyvoll & Norges Dykkerforbund

Foto: Mare Nyvoll
Fakta om undervannsrugby
  • Gjennomføres i basseng: 3,5-5m
  • 6 spillere på hvert lag
  • Opptil 6 spillere for å bytte inn.
  • Spillerne har badehette med ørebeskyttelse, dykkemaske med snorkel og svømmeføtter
  • Ballen synke
  • Målene er festet til bunnen av bassenget

Helga 16. 02. 24- 18. 02. 24 arrangerte NTNUI-DG UVR (undervannsrugby) B-Serie cup i Stjørdal.  Vi hadde dommerkurs på fredagen, der alt gikk som planlagt sett bort fra at det måtte foregå delvis over teams, fordi kursleder var hjemme med sykdom.  

Selve cup-dagen startet, i tradisjonens tro, med at lederen av DG hoppet i bassenget fra det høyeste stupetårnet med full bluesdress og kjettinger på. Flere frivillige fra DG hjalp til med oppsett, kiosk, rydding. De var til stor hjelp. Vi hadde også undervannsrugbyspillere med badeforbud i sekretariatet for å holde orden.

Foto: Mare Nyvoll

Det var spillere fra Kristiansund, Sandefjord, Ørlandet, Trondheim og Tromsø som stilte, der flere aldri hadde spilt cup før. Dette gjorde at vi hadde mangel på noe badetøy og utstyr i starten, men kabalen løste seg etter hvert. Ettersom det var varierende antall spillere fra stedene, ble det blandingslag, unntatt for Tromsø som stilte alene som SURK. Kristiansund og Ørlandet ble stått sammen til K-Ø og Trondheim med Sandefjord til DG-fjord-ÆN og DG-fjord-2. Det var stor innsats fra alle lag og K-Ø tok en suveren seier, mens DG-fjord-ÆN havnet på sisteplass og vant vandrepokalen. Pokalen ble gravert og sent med Sandefjord folket hjem, som oppfordring til revansj neste år.

Foto: Norges Dykkerforbund

De nykursa dommerne skulle selvfølgelig dømme hele kamper med hjelp fra to erfarne dommere. Dette gikk stort sett greit, og når enkeltspillere skulle til å klage på dommeren og innså at dommeren var en av sine medspillere, holdt de kjeft. Noen av de ferske dommerne visste fortsatt ikke hvordan man brukte signalsystem og fløyte skikkelig, så noe forvirring og unødvendige pauser oppsto.

Utdeling av pokalen fant sted på Dypet (DGs kjeller på Moholt) med pizza og kakerester etter kiosken. Vi hadde greid å lage tre ganger så mye mat til kiosken som nødvendig, så det var fint at det ble spist opp. Etter en fantastisk og litt slitsom dag, endte den perfekt hvor nesten alle kom med videre på festen.

Totalt var helga en super suksess og håper å gjenta det til neste år. Bli med og prøv!

Foto: Norges Dykkerforbund