Reisebrev: NTNUI tok med mange medaljer hjem fra NM

Et bilde som inneholder person

Automatisk generert beskrivelse
Fornøyde løpere etter kjempeinnsats i sprintstafett. Foto: Privat

Tradisjonen tro ble det arrangert norgesmesterskap i sprintorientering den siste helgen i mai. I år var lokasjonen selveste Nydalen i Oslo, et spennende område der det har blitt bygget mye de siste årene. Det skulle by på teknisk krevende orientering under en bra NM-helg arrangert av Nydalens SK.

Emil underveis i finalen. Foto: Nydalen SK

Mai er alt annet enn ideelt for en student når det gjelder å reise for å delta på konkurranser, men vi var allikevel 19 stykker påmeldt både den individuelle konkurransen på lørdag og sprintstafetten søndag. Godt over halvparten bodde sammen på Haraldsheim vandrerhjem, kun en kort tur med buss eller t-bane fra arenaen.

Sprint skiller seg tydelig fra den klassiske orienteringen. Her ligger ikke postene på steiner og høydepunkt langt inne i skauen, men i trapper, i krokete hushjørner og lekestativ midt i byen. Som en konsekvens av dette er ikke postene like vanskelige å finne. Utfordringen ligger i å velge raskeste vei mellom postene, og tiden løper fra man plukker opp kartet i startøyeblikket.

På lørdag var det individuell konkurranse, delt i kvalifisering og finale. I hver aldersklasse er det 30 plasser i finalen. Med 3 heat per klasse betydde det at det var topp 10 som gjaldt. Vi bet godt fra oss, og 14 NTNUIere var klare for finalen med start noen timer senere. Resterende ble henvist til arenaplass for å hue, heie og ta bilder.

I en spennende finale leverte de grønnkledde mange gode løp, noe som resulterte i flere medaljer! Ane Dyrkorn tok bronse i D19-20, Ingrid Lundanes tok sølv i D21- og Audun Heimdal tok sølv i H21-.

Sprintstafetten er i gang. Foto: Nydalen SK

På søndagen var det sprintstafett. Den består av 4 etapper, og alle lag er mixlag på formen Dame-Herre-Herre-Dame. Totalt 60 påmeldte lag betydde at det var trangt om plassen i feltet. Som største klubb stilte vi 5 lag, der 5.laget lånte en eks-NTNUIer for å fylle den ledige plassen. Med 3 medaljevinnere fra gårsdagen på førstelaget var forventningene store, og de ble til de grader oppfylt da Ingrid kunne løpe komfortabelt inn til seier 30 sekunder foran sølvvinnerne! 2.laget fulgte ikke langt etter på 4.plass, kun 7 små sekunder unna medaljeplass. I tillegg hadde vi beste 3.lag (12), 4.lag (26) og 5.lag (som dessverre ikke er på den offisielle resultatlisten for rene klubblag)!

1. laget løper i mål som norgesmestere! Foto: Nydalen SK

Med sol, varmt vær og slike resultater var det ikke annet enn godt humør å spore i gjengen som tok fatt på reisen tilbake til Trondheim. Neste store stafettbegivenhet for o-løperne er Jukola i Finland i midten av juni. Her skal vi forhåpentligvis kjempe høyt oppe på listene i det som er verdens største orienteringsstafett med opp mot 20,000 deltakere.