NTNUI starter verdens første universitets pro-team i langløp!

NTNUI Langrenn styrker samarbeidet med det rådgivende ingeniørselskapet Sweco AS, og oppretter langløpslaget Team NTNUI Sweco for sesongen 2018/2019.

“Dette er det første teamet i Visma Ski Classics som kun består av studenter. Vi er kjempestolte av å kunne ha et tilbud til studenter som ønsker å satse ved siden av studiene” – leder i NTNUI Langrenn Jørund Vala.

Teamet består i år av 9 utøvere: Didrik Fjeld Elset, Erlend Nydal, Matias Noren, Olav Vestøl, Jakob Mestvedthagen, Jakob Meløy, Ole Sollien Hulbak, Anna Jensen og Camilla Lie. Ved siden av å være fulltidsstudenter har utøverne flere gode resultater, blant annet bronsemedalje i NM-stafett for Erlend Nydal.

På tirsdagens signering med hovedsponsor Sweco var administrerende direktør, Grete Aspelund, og kommunikasjonsdirektør, Peter Hagen, tilstede. “Med dette laget styrker vi samarbeidet med NTNUI Langrenn og studentene ved forsker- og utdanningsinstitusjonen NTNU” – Aspelund.

“Vi har ambisjoner om å vise at det er mulig å kombinere studier og toppidrett. Vårt grønne tog kommer garantert til å synes i vinter, og skulle det mot formodning slå feil har ihvertfall alle på laget en god utdanning når idrettskarrieren er over” – Team Manager Ole Sollien Hulbak