Månedens ildsjel: Stian Syvertsen

Tekst: Ronja Pavall
Foto: Andreas Flo/NTNUI, Marcus Østby, Agderposten, Veronica Nilsen

Foto: Marcus Østby

I NTNUIs nye spalte “Månedens Ildsjel” får dere møte et knippe utvalgte frivillige i NTNUI som legger ned en uvurderlig innsats. I februar skal dere få møte Stian Syvertsen, medlem av NTNUIs økonomiutvalg.

Andre om Stian

“Stian er et arbeidsjern av dimensjoner, som kom inn i økonomiutvalget ved starten av dette studieåret. Han har vært spesielt viktig når det kommer til arbeidet med internrevisjon. Stian er et ekstremt JA-menneske, som tar alle utfordringer på strak arm, og som alltid stiller opp til å hjelpe de rundt seg. I løpet av det siste året har han tatt på seg flere oppgaver, både internt og eksternt i utvalget, og har lagt ned en innsats for å hjelpe kasserere i gruppa. Enten om det er sent eller tidlig jobber Stian for det beste for klubben, og har lagt ned en ekstrem innsats for at vi skal klare å få ferdig generalregnskapet til generalforsamlingen! Han er imøtekommende, og en god samtalepartner – enten om det er snakk om problemstillinger man trenger hjelp med, eller bare en koselig samtale på klubbhuset!”
– Kathinka Lund, Leder av Økonomiutvalget
Fakta om Stian

Navn: Stian Syvertsen
Alder: 32år
Verv: økonomiutvalget
År i NTNUI: medlem siden høsten 2022

Hei, så hyggelig du ville stille til intervju, fortell: hvem er du egentlig?
Stian, fra det glade Sørland, kommer opprinnelig fra Grimstad, og flyttet til Trondheim i 2021.

Hvordan endte du opp i NTNUI?
Jeg elsker frivillig arbeid, og er aktiv i turnforbundet. Skole skulle egentlig være fokuset, men så elsker jeg å bidra og det frivillige. Dermed søkte jeg meg inn i økonomi-utvalget, fordi det er relevant erfaring ift utdanningen min, da jeg studerer økonomi og administrasjon.

Foto: Andreas Flo/NTNUI Blits

Hva blir neste steget innenfor NTNUI da? Ambisjoner i NTNUI, økonomiansvarlig i Hovedstyret?
Nei, jeg har ikke store ambisjoner. Til nå har jeg hatt mange små hatter, og er tidsbegrenset. I tillegg har jeg enda noen verv i turn-forbundet.

Åjj, hva driver du med der?
Jeg er dommer nasjonalt, så det høyeste jeg dømmer er NM. I tillegg holder jeg noen kurs for andre trenere. Oppå der igjen har jeg litt styreverv.

Foto: Agderposten

Da har du mye å styre med, hvorfor er du så interessert i frivillighet?
Det er gøy! Det er den sosiale bondingen, og alle menneskene man treffer. I tillegg lever jeg etter mottoet “fritid er oppskrytt”.

Hva tenker du om stempelet “ildsjel” som du nå har fått på deg?
Det er ekstremt hyggelig. Det er så sinnsykt mange som legger ned mye innsats, som fortjener å få denne. Føler jo at folk setter pris på jobben man gjør, og i tillegg gjør det at jeg vil bidra enda mer. Det settes absolutt pris på.

Du har jobbet en del før, hvordan endte du opp som student igjen?
Jeg trengte noe mer kjøtt på beina. Har fagbrev innenfor service fra før, og har jobbet i dagligvare. Men har gjennom idretten og det frivillige arbeidet ønsket en mer administrativ stilling innenfor idretten.

Dette gjør deg et par år eldre enn gjennomsnittsalderen? Merkes det?
Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke føler meg eldgammel og utdatert. Alle har lyst å gjøre det samme; bidrar i fellesskap. Alder spiller ikke noe rolle. 30 er det nye 20!
Ja, jeg merker ikke noe på deg at du er noen år eldre.
Det er godt å høre!

Nylig begynt ekstra utdanning, hvor er du om 5 år, i 2028?
Åjj i 2028… Ja har jeg forhåpentligvis tatt master, som jeg jo har en plan om, jeg håper at jeg har noe jobb innenfor idrett.

Generelt idrett eller i turn?
Vel, jeg har sagt til meg selv at jeg skal være veldig åpen. Både for å flytte andre steder, for å få mer erfaring, og jobb i mellomtiden og sånt. Om man får fulltidsjobb samme sted hvor man jobber mye frivillig, så er spørsmålet om det er like gøy. Fremdeles ser jeg selvfølgelig for meg noe innenfor idretten.

Du har jo drevet litt med turn selv, har du et favoritt turntriks eller øvelse?
Den var faktisk ny Ronja, der tok du meg på senga. Favoritt øvelse… det må bli noe klassisk, hodestående eller stå på hode, det kan man gjøre hvor som helst.

Foto: Veronica Nilsen

Okei du er i økonomi, hvis du får én million du kan disponere fritt i NTNUI – hva ville du brukt pengene på?
Åjj. Godt spørsmål. 
Det trenger ikke være et veldig seriøst svar.
Jeg liker å være litt seriøs da. Det måtte ha blitt fordelt utover på alle idrettene, for å skape enda mer aktivitet. Veldig politisk svar, men jeg brenner for at gruppene skal få skape den aktiviteten de vil. Bygd flere anlegg for å skape mer aktivitet.

Hva er noe som gjør deg lykkelig?
Hmm, jeg blir glad av å være sosial rett og slett

Når vi snakker om det sosiale, hvis du var fast i en heis, hvem fra økonomi ville du satt fast med, og hvorfor?
Det må bli Christian Køhl. Han har så mange tørre vitser, jeg tror vi kunne hatt det sinnsykt gøy.

Hvilken idrett skulle du ønske at du drev med i NTNUI?
Fekting. Det virker kult, og er en unik sport, og det virker kult å kunne spidde hverandre.

Er det noe du vil si til “folket” for å avslutte?
Bidra! Bidra til fellesskapet! Bli med i NTNUI. Der finner man noe for alle.

Har du tips til noen vi burde snakke med om månedens ildsjel? 
Kontakt blits-promo@ntnui.no