Det ble verdensrekord!

Foto: NTNUI Blits / Eivind Jølsgard

Tekst: Katrine Rennemo | NTNUI Blits
Foto: NTNUI/Eivind Jølsgard og Oskar Hope-Paulsrud

NTNUI Roing skapte historie da de søndag slo verdensrekorden i roing. Sammen med årets P3-aksjon ro studentene én million meter på 61 knappe timer.

På Solsiden i Trondheim satte roerne i gang torsdagskvelden kl. 10. Allerede søndag morgen hadde de lagt bak seg én million meter.

Avlyst sesong

– Ideen om å ta verdensrekorden i én million meter kom allerede i mars da vi innså at hele vårsesongen for utendørs roing (og SM) ble avlyst. Vi fikk ikke anledning til å gjennomføre, men ideen var plantet, forteller en av roerne Olav Katle Fleten. 

P3 profil Adelina Ibishi rodde de første 1000 meterne av rekordforsøket i NTNUIs flotte farger. Foto: NTNUI Blits / Oskar Hope-Paulsrud

– På sensommeren fikk vi et lite spark i baken fra en kontaktperson i Roforbundet som lurte på om ikke vi skulle høre med P3 om det var mulig å gjennomføre et romaskin-stønt i anledning P3 aksjonen. Vi tok kontakt direkte med P3 og etter et par møter hadde vi en konkret gjennomføringsplan.

Én time foran verdensrekorden

Fleten forteller videre at de la inn en margin til den forrige verdensrekorden med cirka én time. 

Romaskinen stoppet ikke, selv under veksling kunne man høre lyden av romaskinen. Foto: NTNUI Blits / Eivind Jølsgard

–  Allerede etter den første natten med roing lå vi godt innenfor det oppsatte tidsestimatet. Men det var først den siste natten at vi innså hvor mye vi kom til å knuse den forrige rekorden! Vi kortet ned etappene, kjørte hyppigere bytter og som et resultat at dette greide vi å korte ned den estimerte tiden betydelig. Med cirka fire timer gjenstående roing innså vi også at vi ville slå den nåværende herrerekorden for stort lag!

Med tanke på det typiske Trondheimsværet er Fleten imponert.
– Fasiten ble altså at vi tok miks verdensrekorden med over to timers margin. Utrolig gøy å se hvor mange som stilte opp i ufyselig Trondheimsvær, midt på natten og rodde som gærninger.

Videre nevner Fleten at dette var et stort og godt plaster på såret for at SM i roing 2020 ble avlyst.

Og sluttresultatet? NTNUI Roing rodde 1 000 000 meter på 61 timer, 11 minutter og 2,8 sekunder.

Verdensrekord ble det! Foto: NTNUI Blits/ Oskar Hope-Paulsrud