Studentregatta 2015

Tre uker med intens trening både på turbulente Nidelven, og idylliske Jonsvannet, er omsider omme, og det var endelig dukket opp for Studentmesterskapet i Bergen 2015.
10402941_10153199399296276_3083507500111868027_n-2
Fredag morgen, 1. mai, fløy en gjeng helter i grønt fra Værnes til Flesland. Det skal også nevnes at de virkelige heltene dro dagen før med bilen og Ormen Lange på slep!
Fredag formiddag ankommer vi Bergen, sola skinner, våren spirer, litt andre forhold enn hva vi værsyke studentene i Bartebyen er vant med. Ormen Lange ankommer Fana roklubb tidlig på ettermiddagen, og det ble dags for noen kjappe økter for lagene.

NTNUI roing stilte i år med hele fire båter; to i herreklassen og to i dameklassen. Begge båtene i herreklassen hadde ferske i mannskapet; andrelaget i dameklassen bestod av hele syv ferske roere og en erfaren. Fersk roer eller ei, det har absolutt ingenting å si etter en imponerende rodebutt for samtlige! Utfordrende roforhold i Nidelven, fantastiske Jonsvannet, 5×5, sirkeltrening, samt Ålesundsamling har absolutt gitt denne gjengen resultater!
21699_10153352246307962_2422010711993417682_n
Damelagene som stilte:
• NTNUI 1 & 2
• Justitia roklubb 1 & 2
• NHHI Oktagon
• Medisinsk roklubb
• BISI Bergen roklubb
• Høgskolen i Lillehammer roklubb
• Jagellonian Rowing Club

Herrelagene som stilte:
• NTNUI 1 & 2
• Justitia Roklubb 1 & 2
• NHH Crew
• Medisinsk roklubb
• Sjøkrigsskolens roklubb
• SBIO roklubb (mix)
• Jagellonian Rowing Club

Fredag kveld var det felles opplegg for alle som skulle delta, på et auditoriet på jussen. De ulike lagkapteinene representerte lagene sine. NTNUI roing hadde i år en ny vri der Sven Ole Nicolaysen hadde tatt på seg bryet med å filme og å sette sammen en aerobic-style musikk-promo-video utført av lagene som representerte NTNUI. Filmen falt absolutt i smak og sjarmerte samtlige i salen!

Etter en god natts søvn våknet en kampklar gjeng, lørdag morgen, opp til skyfri himmel og sol. Herrenes førstelag “Pi-rates of NTNUI” var først ute i vannet, sikret seieren og gikk rett til herrefinalen. Herrenes andrelag “Anne Line and the oar octett” gjorde det ikke noe dårligere og sikret også sin billett til herrefinalen. Pi-rates of NTNUI viste i år som i fjor hvem som fortjente gull, og sklei inn som nummer en! Anne Line and the oar octett gjorde en god innsats, men tøff konkurranse og ifølge roerne en dårlig båt, gjorde at gutta rodd inn på den noe bitre fjerdeplassen.
På damesiden derimot var det litt mer dramatikk; damenes andrelag, From “Scratch To Catch” møtte tøff konkurranse i førsøksheatet og ente med å måtte ro i oppsamlingsheatet. From Scratch To Catch imponerte i spurten mot NHH Oktagon og rodde inn til damefinalen! Damenes førstelag “Rho-jentene” lot seg ikke overkjøre og rodde seg rett inn i damefinalen. Også Rho-jentene viste i år som i fjor hvem som var gullemedaljen verdig og lot seg ikke slå av Justitia 1. De aller gladeste jentene var nok From Scratch To Catch -jentene som tok siste pallplass som nr tre!

FullSizeRender
Premieutdelingen sto for tur og den grønnkledde gjengen viste igjen hvem som er de ledende roerne med tre lag på pallen! Den obligatoriske stuntet ”Kaste coxen i vannet” ble gjennomført, der Pi-rates of NTNUI´s Oda Emilie Nilseng Danielsen og Rho-jentenes Øyvind Lavoll lot seg kaste uti Gran Canarigradene i Nordåsvannet.
Kvelden kom krypende, rodrakten ble byttet ut med blæzer, og bankett på Sjøkrigsskolen sto for tur. Kvelden bestod av taler og sang, og en sulten gjeng gikk løs på koldtbordets spesialiteter. Fest og dans fulgte tett etter. Søndagens form tilsier at også banketten ble vunnet av NTNUI… Tror nok alle lagene er enige om at Studentmesterskapet i Bergen var hefti rått, og vi gleder vårs grønt i hjel til neste år!
11188482_10153352245952962_2808152076016342212_n

Herrefinalen:
1. NTNUI 1.
2. NHH Oktagon.
3. Justitia Roklubb 1.
4. NTNUI 2.

Damefinalen:
1. NTNUI 1.
2. Justitia Roklubb 1.
3. NTNUI 2.
4. Medisinsk Roklubb.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *