Studentmesterskapet 2016

 

 

IMG_5757

 

Etter tre uker med trening på Nidelva i snø, sludd, vind og sol var 32 roere fra NTNUI veldig klare for å reise til Bergen for å ro Studentmesterskap. Torsdag 5.mai vendte flesteparten av oss snuten mot Bergen, hvor det ventet 3 roere som hadde stått opp før fuglene sang for å kjøre Ormen Lange til regatta. Fredag morgen ankom resten av gjengen, slik at vi nå varvi samlet alle 32. Fredag gikk med på å teste Nordåsvannet med en siste treningsøkt før den store dagen på lørdag. I år er det 10-års jubileum for SM og NTNUI har tatt gull hvert år, så i år sto det litt ekstra mye på spill. Etter hvert som SM har vokst seg større og større, har også nivået på båtene som stiller blitt høyere og høyere.

 

Etter en bedre burgermiddag var det tid for åpningsseremoni på Dragfjellet fredagskveld, hvor alle lagene presenterte båtene som skulle stille. NTNUIs presentasjon kan du se her.

IMG_3942

IMG_3947

Som alltid når NTNUI roing er på tur, fikk vi servert (stort sett) strålende sol og en temperatur tilsvarende en god norsk sommerdag. Tidlig lørdags morgen var det avreise til Nordåsvannet hvor regattaen holdt sted. ”The gentlemenn” og ”Masse damer” (1.båten på herre- og damesiden), kom direkte til finalen i forsøksheatet. I oppsamlingsheatet viste både ”toern” og dame 2 muskler og trøkk i båten. De viste hva de var laget av og hva de hadde øvd på i ukene etter påske, og slo alle i heatet! Nå var alle fire båtene fra NTNUI i finalen! Det var mye nerver og mange spente roere på begge sider som gikk ut på vannet før finaleheatet. Det hadde begynt å blåse litt opp, men det så vi på som vår fordel da vi er vant til å ro i ruskevær.

 

Først ut var herrene. Det var noe spente damer som sto på land og fulgte med. ”The gentlemen” kom først over målstreken og tok dermed gull tiende året på rad! Til tross for en fantastisk innsats, gikk det dessverre ikke helt til topps for ”toern”. I damenesfinale vant ”masse damer” overlegent med hele 12 sekunder før andreplass, så også damene kan nå smykke seg med gull ti år på rad! Dame 2 fikk dessverre en ufortjent dårlig start og havnet derfor litt etter.

 

 

Etter vell blåst regatta var vi klare for bankett i sjøkrigsskolens fantastiske lokaler! Blazeren var på, gullgjengen fikk sine velfortjente medlajer og pokaler og feiret ut i de sene nattetimer.

 

Gullhilsen, Thea

DSC07390DSC07336DSC07396DSC07329

DSC07314DSC_0168

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *