Kraftsamling i Ålesund

Endelig var det duket for helgen alle håpefulle nybegynnere hadde ventet på. Helgen hvor vi skulle få forlate lesesalen til fordel for rå kraft og frisk luft. Turen gikk til selveste ro-metropolen Ålesund hvor vi fikk låne båter og fikk farge klubbhuset til Aark grønt. På programmet sto roing på vannet fra morgen til kveld.

 

IMG_0983IMG_0975

Første økt gikk stort sett med til grunnleggende teknikk, som for eksempel hvilken vei man skal holde åren. Læringskurven var bratt hos oss alle, takket være hjelpsomme ringrever som kom med gode råd underveis. Aller brattest var den vel for nybegynnerne som ikke fikk forklart ord og uttrykk før de trådde i båten. At coxen sverget til det eksotiske språket engelsk og at høyttalerne tok kvelden gjorde det hele enda litt mer spennende. Til tross en brå start holdt vi motet oppe, og tok utfordringene på strak arm. Ekstra stas var det å få prøve seg i firer, selv om man ikke alltid var like sikker på å komme tørrskodd i land.

IMG_0989

 

Kveldene ble fylt med store mengder god mat, gjennomgang av videoer og bilder fra dagens økter, sammenligning av blemmer og ikke minst en fantastisk quiz. Samholdet ble styrket av felles slitne muskler og en umettelig appetitt.

Skal vi tro historiene er det tradisjon med godt vær når NTNUI roing entrer Ålesund og det humørsyke vestlandsværet var stort sett på vår side i år også, da både solkrem og raske briller ble tatt i bruk. Det ryktes til og med om en roer som ikke klarte å motstå fristelsen til å ta en svømmetur.12523964_10156897002850151_3119449170123845550_n

Siste dagen av turen viste Ålesund seg fra sin beste side. Vi fikk noen flotte siste økter, en obligatorisk selfie-tur til utsiktspunktet på Aksla og en nydelig kjøretur hjem til bartebyen. I bagasjen hadde vi svett treningstøy, nye vennskap og masse motivasjon til å fortsette treningen frem mot SM.

En stor takk til Aalesunds Roklubb, styret og ikke minst til super-coxen Anne som coxet hele 13 økter i løpet av helgen! Nå venter et par uker med intensiv trening på Nidelven, før vi tar Studentmesterskapet i Bergen med storm i begynnelsen av mai.

 

Gira hilsen, Ingeborg

 

IMG_1069     IMG_2273

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *