Studentmesterskap i ergometerroing 2020

De grønnkledde roerne fra Trøndelag drar i kjent stil på seg spandex ́n når det er edelt metall å hente. NTNUI stiller sterkt med 57 deltakere da student-NM i ergometerroing 2020 arrangeres i Trondheim. Totalt kunne 149 deltakere spasere inn på Gløshaugen idrettsbygg lørdag for å måle krefter. 11 klubber er representert og også andre studenter i romiljøet er konkurransekåte. I år var det også mulig å stille i para-klasse. Vi håper å se mange deltakere her i kommende arrangement.

Akkrediteringen foregår på selveste valentinsdagen, men kjærligheten for roing er størst, og andre planer enn å befeste sin deltakelse er ikke aktuelle denne kvelden. Ingen problem da samtlige deltakere som tok turen innom idrettsbygget fredag kveld ble møtt av karismatiske representanter fra NTNUI.

Et solid arrangement krever kvalitet i alle ledd. All ære til Gard, Sara, Petter og Nora i arrangørkomiteen som har lagt ned en solid innsats og planlegging for å sikre en god opplevelse for samtlige. De levere varene, men oppfordres til å jobbe videre med poseringsferdighetene. Det er i tillegg stor velvillighet i resten av ro-gjengen som stiller til opp-og nedriggingen, kiosksalg, bankettpynting, kakebaking og romaskinsanking. Og ikke minst som suveren heiagjeng #huoghei. En takk må også rettes til NSI og NTNUI orientering som bidro til å ro et solid arrangement i land.

Velvilligheten er stor, men det er også innsatsen sportslig. Det er usikkert hva som bør benevnes som romaskin: Concept2 eller de grønnkledde. Det presteres til medalje i 6/6 klasser der 4/6 medaljer er det edleste edle – gull. Åtte individuelle medaljer sankes på 2000m (HS: gull, sølv, bronse. DS: sølv. HSlv: gull og sølv. DSlv: sølv og bronse) og fire pallplasseringer på stafett. Det er rått å være roer med gule fartsstriper på brystet! NTNUI roing rasker også fortjent med seg pokalen for beste klubb sammenlagt.

Etter at individuell 2000m var vel gjennomført nærmet det seg det sportslige høydepunktet under SNM- nemlig stafett. Lagene har de siste ukene samlet seg hyppigere og hyppigere for å øve på vekslinger. For når undertegnede noe nervøst tidligere i uken ymtet frempå at «jeg tror ikke man taper så mye tid på å bare sette seg på setet», så ble han raskt irettesatt med en tydelig beskjed om at i NTNUI roing så hopper man inn i vekslingene! Da må det terpes.

Stafetten kan regnes som en suksess! Guttene skulle først ut i ilden, og NTNUI stiller med seks lag. Det ble en ekstremt tett og spennende batalje mellom guttene i BISI og NTNUI1 som kniver frem og tilbake. Lars veksler så å si helt likt på siste etappen og klarer med god støtte fra publikum å dra seieren i land! Ekstremt deilig. NTNUI2 gir også alt, men må dessverre ta til takke med den litt sure 4.plassen.

En liten halvtime senere var det jentenes tur til å vise hvilken student-roklubb som faktisk holder det øverste nivået i Norge. Også her har vi hele seks lag med. Ingen var i nærheten av NTNUI1 og det var i realiteten aldri spennende. Solveig kan på siste etappen cruise inn til seier på den sterke tiden 6.26.9. NTNUI2 og NTNUI Rosa bidrar til total dominans på damesiden og vi maler pallen grønn, gul og svart (og litt rosa) i siste øvelse.

Senere på dagen var det klart for feiring og bankett. Helgas faktiske høydepunkt for mange. Konferansierene Jonnis og Marte gjør en strålende jobb, og leder oss fantastisk gjennom kvelden. God mat og drikke konsumeres i stadig høyere tempo, og det skjer etter hvert en dragning mot dansegulvet. Grønt, rødt og blått smelter sammen i et herlig kaos og moves som epleplukkeren, handlevogna og gressklipperen blir tidlig observert. Banketten stod, som så mange ganger før, til forventningene og varte ut i de sene nattetimer. De grønnkledde blazerne leverer varene også her. Dette var en magisk helg.

Om skallebanken dagen derpå skyldes innsatsen på stafett eller bankett vil forbli et mysterium. Verdt det var det uansett. Når motto for bankett er «no tomorrow» og en betydelig mengde metall sankes, er det like greit at vi er på hjemmebane. NTNUI roing er dog ikke fremmede for å reise med litt overvekt, så vi håper vinterens grunnlag vil gi suksess i Bergen i mai.

– Stolte NTNUIere Tina Marlen og Halvard

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *