Reisebrev fra SM i Bergen 2017

Reisebrev fra SM i Bergen 2017

Takk til Spar Norge, HS og NSI som gjorde det mulig for oss å delta.

Skjebnen kom tikkende inn på mail sent mandag 3. april. Nestlederen hadde talt og utplukking til årets SM hadde vært historisk vanskelig grunnet alt for mange kvalifiserte NTNUI-roere. Denne motivasjonen skulle komme godt med i SM-oppkjøringen der første økt på Nidelva startet 05.30 og siste i 21-draget. Det var heller ikke før den siste oppkjøringsuka at været og forholdene ble instavennlige. Før dette hadde vi fått servert sludd, hagl og mye vind. Karakterbygging på skyhøyt nivå, med andre ord.

Torsdag 5. mai ledet Espen fra front (i 9-seteren med Ormen Lange på slep) mens resten fulgte på i fly. I Bergen var det sommer. Torsdags kveld tok vi på oss alle NTNUI-effektene vi hadde og strente gjennom Bergens gater for å innta et herremåltid. Alle vet jo at #fetterfart. De sjukeste gutta bestilte milkshake i tillegg. Alle gledet seg til hotellfrokost og treningsøkt på Nordåsvannet.

Fredag 6. ble en nydelig dag. Lyse overkropper så solen for første gang og baris ble et faktum. Vi terpet inn de siste detaljene og sammenlignet såre hender. Hyggelige BSI-ere delte ut is som kom til å smelte hvis vi ikke hjalp til. Stemningen var generelt meget god. Fikk tid til mer is etter roøkta. På kveldstid fredag var det duket for alle lagenes promofilmer. Vi syns selvfølgelig selv at vår egen, Uti vår Nidelv, var den beste.

LØRDAG 7. – dagen vi alle hadde ventet på! Massedamer, Damer 1-båten vår og forhåndsfavoritter, rodde inn til en rolig førsteplass i første heat og kvalifiserte seg derfor direkte til finalen, der de også tok kaka, etterfulgt av Sjøkrigsskolen på 2. Damer 2 var også med på å farge pallen GRØNN OG GUL med sin overraskende og råbra 3. plass! Herrer 1, Die Mannskhaft, holdt seg til slagplanen og tok førsteplass i både første heat og finalen. Coxen gikk dermed rett i vannet og bukserna måtte av senere på kvelden. Herrer 2-båten, NTNUI Elite 2, kjempet på og måtte gjennom en oppsamlingsrunde før de til slutt endte på en 5. plass totalt sett.

Banketten på kveldstid ble minnerikt (eller ikke). Vi lot oss imponere av Sjøkrigsskolens shanty og pene utsikt fra Vallhall! Vi ble derimot ikke kjempebegeistret over at herene ikke ble hedret som de hedres bør (melder meg som neste års taler). Ellers hviskes og tiskes det om flørter med SKSK-gutter og BI-jenter, om mixebord, om sengekabaler som ikke gikk opp, en medalje som aldri ble mottatt og om heftige moves på et klissete dansegulv.

Foto: Adrian Grindbakken

Søndag 8. Rimelig sliten gjeng som vender tilbake til TRD og eksamensperiode. PS; har noen sett pokalen til gutta? Eventuelt så kommer vi og henter den til neste år.

«NTNUI Roing forsterket sin posisjon som Norges beste studentroklubb». Stemmer det. (Studentmesterskapets egen konklusjon på FB).

TAKK FOR OSS! Vi gleder oss allerede til neste år!
Suuuuuuuuu!

Thea Hirth

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *