Oppdatering fra NM i innendørsroing

5-7 februar dro 4 NTNUI-ere til Horten, selveste Olaf Tufte sin hjemby, for å delta i norgesmesterskapet på romaskin.

Fredag kveld ringte en ivrig Øyvind Lavoll på hotelldøren for å kjøre noen intervjuer med storfavorittene til lørdagens konkurranser. Vi hadde et lite glippe i tidsskjema slik at vi fikk sagt noen ord mellom Ellen deGeneres og pressekonferansen med NRK og TV2.

Lørdag morgen våknet vi opp til surt og kaldt regnvær i Horten og var veldig glad for at vi denne gangen skulle konkurrere under tak. Juniorklassene startet dagen, før det endelig var tur for seniorklassenes 2000 metere. Først ut var Madeleine i Damer Senior Lettvekt der det var hele 9 påmeldte. Det var en veldig jevn kamp om sølvet mellom Madeleine og Hortens roveteran Kari Mette, hvor Madeleine klarte å kapre sølvet siste meterne på tiden 7.36.

Neste ut var Torjus i Herrer Senior Lettvekt. Det var en rask åpning første 500m, men han følte seg litt tung de neste 1000m. Plutselig bestemte han seg for å klinke til med en monsterspurt siste 150m og nærmet seg sølvplassen med stormskritt. Han hadde dessverre ikke helt marginene på sin side og ble dømt 0,1 sek bak sølvet, men fikk en velfortjent bronsemedalje på tiden 6.25.

Neste ut var Damer Senior Tungvekt og Britt Ingunn stod for tur i en tøff dameklasse. Det var en veldig jevn kamp om sølvet mellom Britt Ingunn og Eli Dimmen (også delvis NTNUI-er, men konkurrerte for Ålesund) og Jenny Rørvik fra Ålesund. Britt Ingunn fikk sølvet med knappeste margin på tiden 7.10! Marianne Madsen fra Christiania roklub (også grønn på innsiden) vant klassen.

Siste ut var Petter i Herrer Senior Tungvekt. Der var klassen delt i 2 heat og Petter vant sitt heat på tiden 6.11. Da gjenstod det å se hvor fort heat nummer 2 ville gå. Petter sin tid holdt til en imponerende 5.plass i en veldig sterk klasse. Han ble også beste Tufte (selv om det skal sies at Tufte senior ikke stilte til start).

I tillegg må det nevnes at Birgit Skarstein satte ny verdensrekord i Damer Senior Pararoing 1000m med tiden 4.22,6!

Vi takker Øyvind som var så snill og reiste ned for å lage en live streaming som store deler av ro-Norge og andre NTNUI-ere i bartebyen fikk med seg. Dette var veldig populært og flere tusen, hvertfall hundre, fulgte med på seniorkonkurransene. Ingen tvil om at han har satt standarden for hvordan fremtidens roarrangementer i Norge burde fortsette. Godt jobbet, Øyvind!

Alt i alt er vi utrolig glade for å kunne ta med oss tre medaljer hjem i bagasjen, og vi gleder oss allerede til neste år. Det var gøy å møte store deler av Norges roelite, og det gir stor motivasjon å se hvor nivået ligger. Om vi en vakker dag kan ta steget helt opp vil tiden vise, men at NTNUI-fargene ble godt representert i Horten var det ingen tvil om. Hu og hei!

Ro-lig hilsen Madeleine

image

image (1)

image (2)

image (3)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *