Nytt medaljeraid under NM i romaskin!

Ribba skal vekk. Spekket skal reduseres. Valkene og bingovingene skal elimineres. Kjært barn har mange navn (eller noe sånt). Uavhengig av hensikten så var det duket for innendørs-NM i romaskin i Ålesund, Nordens Venezia som ingen andre enn de lokale kaller det. Fint var det uansett! Hadde det ikke vært for monsunregn og påfølgende tåke, hadde vi i tillegg fått med oss den vakre naturen, men ålesunderne var litt for opptatt i Fagerlihallen til å kunne gjøre noe med den akutte klimakrisen.

Fagerlihallen var nemlig fylt til randen av både tilskuere og utøvere i alle størrelser, aldere og kjønn. NTNUI stilte (som vanlig) mann- og kvinnesterke når det var edelt metall å innhente. Hele 12 utøvere fordelt på syv øvelser var kledd i grønt for å sparke fra seg.

Først ut var damer senior hvor både Linn Ansteensen Haugli, Tina Marlen Bråten Mella og Sara Slettemark Juel (dog i litt alternative farger på rodrakta) gav jernet. Vi ender med samtlige utøvere godt innenfor topp 10 og mesterskapsdebutant Tina på en knallsolid 5. plass. Den dama kødder ikke.

Løpet etter var for mange rosinen i pølsa da selveste Olaf Karl Tufte stilte til start, men som vi alle vet så er det makkerparet Ole Amund Storlien og Gard Ytterdal Smoge som var det virkelige trekkplasteret. Gard kom inn på en imponerende 8. plass og banka dermed mye feitere (husk: fett er fart) motstand ned i støvlene. Ole Amund klinte virkelig til og presterte å få sin første medalje for dagen med en tredjeplass i herrer senior. Ettersom han rodde inn til en 5. plass året før så betyr dette en utvikling på to plasseringer i året. Vi gleder oss dermed til et tentativt gull neste år.

Etter at Ole Amund dro i gang medaljemølla så begynte det virkelig å renne inn for NTNUI. Lettvektseliten bestående av Madeleine Heiberg og Torjus Trømborg håver inn sølv nok til en god bunad i henholdsvis damer og herrer senior lettvekt før det er dags for stafettene.

Madeleine Heiberg, Linn Ansteensen Haugli, Sara Slettemark Juel og Tina Marlen Bråten Mella er først ute med stafett i damer senior. Damene nøyer seg jo selvfølgelig ikke med mindre enn medalje, og medalje ble det også her. Det blir tett i toppen og vi tar med oss en deilig bronse. Ro-Norge skal trene godt frem mot neste år for å hindre denne kvartetten i å klatre enda høyere.

Dagens siste løp for NTNUI blir en kombinasjon av herrer senior bestående av Petter Norsted Kildebo, Gard Ytterdal Smoge, Lars Gruben og Ole Amund Storlien, og herrer senior lettvekt bestående av Torjus Trømborg, Sondre Skau Kentsrud, Theodor Astrup Wiik og Petter Solberg Svingen. Tungvekterne våre kriger hardt og plukker opp enda et sølv som fort kunne blitt til gull hvis Ålesund ikke hadde hatt tre dørvakter til å nappe i pinnen.

Lettvekterne våre hadde mål om norgesrekord, men måtte nøye seg med gullmedalje for denne gang. Neste gang sitter den.

For å oppsummere en produktiv lørdag så tok NTNUI med seg seks medaljer fordelt på to bronse, tre sølv og ett gull. Vi tar medalje i seks av syv øvelser vi deltar i og viser ansikt som den eneste studentklubben som deltar i mesterskapet. Ribba er herved borte, spekket er redusert og bingovingene har aldri vært strammere. Vi gleder oss til å finne ut hvor mange fotobokser Sara Slettemark Juel utløste over vidda. Hun tar fly neste år.

– Sondre Skau Kentsrud

One reply to “Nytt medaljeraid under NM i romaskin!”

  1. Noen må faktisk ta igjen litt tid etter at Petter og Torjus sendte oss på en times sightseeing

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *