Norgesmesterskap 2016

Helgen 24-25. september skulle Norgesmesterskapet i Roing arrangeres på Tunevannet i Sarpsborg. De gjeve utøverne i NTNUI Roing så dette som en gyllen anledning til å reise sørover på jakt etter edelt metall, svensk alkohol, og bølger (noe vi ikke har på Jonsvannet, red.amn.). Hvert år er NM den store avslutningen på en lang og strabasiøs sesong og det motiverte ingen mindre enn 28 glade roere til sydligere strøk. På fredagen ble det kjørt i Løk-mobil, Pjaaka-mobil, og Il Tempo Gigante, mens andre valgte å fly ned. Enkelte vil påstå at dette er til de sistnevntes tap, da de ikke fikk dra innom Espa Servicesenter for å smake det som angivelig skal være verdens beste (!!!!) boller. Etter ukesvis med hardtrening var troppen altså klare til å lure ut de siste kreftene med hele ro-Norge som publikum, med base på utsøkte Utne Camping i frie naturomgivelser.

tur

Da diverse småfugler våknet den lørdagen var allerede mange av NTNUIs friske ungdommer oppe for lengst, men dessverre førte tåke til at regattastarten ble utsatt i intet mindre enn to timer. For Oda Emilie Nilseng Danielsen, Ingeborg Onstein, Sofie Svartdal Berge og Stine Dyngeland Eriksen var dette derimot en real blessing, da dette førte til at djåmerne fikk seg en båt å ro i. Selv i gledesrus ble det dessverre ingen finalebilett på djåmerne, til tross for en respektabel opptreden. I de tidlige morgentimer ble det også rodd forsøk i DS8+, med Thea Sofie Johannesen, Ingrid Bye Løken, Britt Ingunn Nydal, Madeleine Heiberg, Susanne Skjervold Smeby, Eilse Tveita, Elise Sandsmark, Anette Brekke Sneis, og cox Oda Emilie Nilseng Danielsen i båten. “Masse damer” la seg inn på andreplass i forsøket bak Fana, for så å følge opp med en sterk 4. plass i finalen senere på dagen. For den vante leser er dette implisitt, men ryktene om damene i NTNUI Roing strekker seg lengre enn langt og er selve kilden til roklubbens gode navn og ry.

damer heiahjentene

Det var også mannfolk i aksjon for NTNUI denne formiddagen, med alles Øyvind Lavoll, Petter Tufte, Harald Vinje og Torjus Trømborg i 4x. I tøft selskap endte ferden med 5. plass i semifinalen. Petter og Torjus stilte også for Trondhjems i 1x og her endte det i henholdsvis forsøk og semifinale. På bakgrunn av dette antar kanskje leseren at førstnevnte har større omkrets rundt sin biceps, men derom strides de lærde. Etter en lang dag med tåke, roing og en liten svipptur innom söta bror (for å handle 300 wienerpølser til banketten) trakk roerne seg rolig tilbake til hjem, kjære hjem: Utne Camping.

utne

På søndag ble småfisker i Tunevannet ble brått vekket til live da “teknikkdobbelen” (tidligere “wattdobbelen”, red.amn.) startet dagen med å dra sine første grasiøse tak i det morgenfriske vannet. Tobias Martinsen og Petter Tufte er karer som kan skremme vettet av en stakkar, men i forsøk i 2x ble konkurransen et knepp for sterk, til tross for tapper innsats. Senere på dagen dro Ingrid Bye Løken og Elise Sandsmark inn Ormen Stutte til en solid 5. plass i DS2-.

 

publikum

Hva angår HS8+, stilte NTNUI med intet mindre enn 16(! +2) roere i denne klassen: “Lads on Tour”, bestående av Magnus Lyngedal, Torjus “Trusa” Trømborg, Espen Lunden, Gaute “G-spot” Messel Nafstad, Tobias Martinsen, Anders Pjaaka Torp, Petter Tufte og Harald Vinje, og Oda Emilie Nilseng Danielsen, og ikke minst “NTNUI 2 Elite”, bestående av Thomas Hellum, Øyvind Lavoll, Ivar “Wattne” Wathne Oftedal, Øyvind Maarak, Sondre Utkilen, Daniel Morton, Håvard Øksnevad Solvin, Mads “LidoLido” Lid, og Madeleine Heiberg. Det ble ikke dobbelt NTNUI i år, da ingen av båtene kvalifiserte seg til A-finale. I B-finalen ble det derimot rodd så årene suste og båtene seilte inn på henholdsvis 1. og 3. plass. Man kan ikke gjøre annet enn å spørre seg: “Hvor er Johan Flodin?”. På kanten av det hele er det også på sin plass å sende våre sterkeste gratulasjoner til våre egne Sven Ole Nicolaysen og Marianne Madsen for strålende prestasjoner i helgen som var. Det ryktes at Sven har fått bambusbokserne i produksjon og at du snart kan kjøpe snasne julegaver til hele familien.

 

heia guttakrutt

Det er intet som restituerer en atlet bedre enn en god bankett og heldigvis var vår egen Sven Ole Nicolaysen på arrangørsiden og klar over dette. Man behøver likevel ikke å ha trent for å restituere, slik vår egen Magnus “Mini”-Pjaaka Torp demonstrerte. I alle fall så lenge man har betalt sine 69*3 kr for en gyllen VIP-billett. Etter et vorspeil der kommandoen “opp 2” ble brukt som metafor for å steppe opp gamet, snublet de grønnkledde seg til Kongen, der hele ro-Norge var samlet for å gjøre det som de mestrer best. Et Norgesmesterskap var vel overstått og på vei hjem gledet samtlige seg, fra djåmzene til gætza, til å komme i gang med nybegynnerkurs, romaskin og testuker…

fest

 

Festlig- men litt sliten ro-hilsen fra Magnus Lyngedal

IMG_4065 (1)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *