NM 2018

Reisebrev NM 2018

Fredag reiste en gjeng spente og håpefulle roere til Oslo. Det var endelig duket for Norgesmesterskapet i roing.  På grunn av mye vind og vær var det ikke mulig for gjengen å gjøre siste forberedelser på vannet på Årungen. Allikevel fikk en av damebåtene trent på stille vann i Drammen. Vi var så heldige å få låne båt av Drammen Roklubb i anledning helgen, noe vi var veldige takknemlige for!

Lørdagen startet tidlig med forsøksheat. Først ut var herrenes dobbelfirer (4x) der Theodor, Petter, Torjus og Harald stilte for NTNUI. I dette forsøket gjaldt det å være topp 2 eller blant de to båtene utenfor direktekvalifisering med best tid, for å komme videre til finaleløpet senere på ettermiddagen. NTNUI-gutta fikk en ledelse ut fra start og holdt ledelsen lenge. De ledet i 1200 meter av løpet, men dessverre kom de andre båtene sterkt på slutten. Gutta klarte ikke helt å svare, og måtte ta til takke med en 5. Plass, og ingen plass i finalen.

Torjus tok dermed plass i måltårnet og speakerbua for å kommentere neste forsøk ut med NTNUI-deltakelse som var damenes åtterløp.  Her stilte NTNUI to åttere, en båt i hvert heat. Det første heatet var Damer 1 på start og løpet var spennende helt til mål. Fana Roklubb lå så vidt foran hele veien og vant forsøket med noe over en lengde, mens neste direktebillett til finalen stod mellom våre NTNUI damer og en av Christiania Roklub sine damebåter. De lå veldig likt store deler av løpet, men med en god spurt fra NTNUI tok de 2. Plassen og var direkte videre til finalen. I andre heat hadde vi Damer 2 til start. Den andre Christianiabåten viste for alvor at de virkelig ønsket å gjenerobre tronen som Norges beste åtterklubb og vant solid, og meldte seg med dette som gullkandidat til finalen. NTNUI-damene rodde meget godt i dette forsøket og tok en klar andreplass i heatet og var direkte videre til finalen de også.

Neste løp med deltakelse fra NTNUI var damer 4-. Her stilte Ingeborg, Stine, Anne Marie og Astrid. Det var 6 båter påmeldt og dermed var alle båtene direkte til finaleløp og hadde ikke forsøk på morgenen. Damene holdt fint følge fra start, men fikk plutselig en fisk underveis som gjorde at de havnet litt bakpå. De kom i mål til en 5. Plass. Ålesund Roklubb var ikke mulig å gjøre noe med i denne finalen og vant med god margin til resten av feltet.

Siste løp for dagen var damenes finaleløp i 8+. Her hadde vi begge NTNUI båtene kvalifisert. Gullfavorittene fra Christiania Roklub stakk av fra start, men resten av båtene lå jevnt de første hundre meterne. Etter hvert drar også Fana Roklubb noe ifra resten, som også var forventet etter det sterke forsøksheatet. NTNUI damer 2 får plutselig en uheldig fisk som setter dem ut av kampen om siste medaljeplass og Moss Roklubb forsvinner gradvis lenger bakover i feltet. Siste plass på pallen stod da mellom NTNUI Damer 1 og den andre Christiania-båten som også lå så jevnt i forsøksheatet. Etter 1000 meter passert eksploderer det hos NTNUI-damene og ror et fabelaktig løp fra halvveis og inn til mål. De kunne derfor juble for en trygg plassering på pallen og NTNUI sin første medalje denne helgen!

Det må også nevnes at vår kjære Petter Tufte, som i år konkurrerte NSR i helgen rodde inn til en meget sterk 2. plass, kun slått av Martin Helseth i den tøffeste klassen, Herrer senior singelsculler. Utrolig imponerende fremgang og nivå det har blitt på denne karen!

Søndag, og siste racedag i NM, og det ventet flere medaljemuligheter for NTNUI. Først ut var herrenes forsøk i åtter, og tro det eller ei, herrenes førstebåt smadret feltet i sitt heat og vant forsøket så vidt foran NSR sine båter.  Første gang på minst 13 år at NSR har tapt et åtterløp i Norge, noe som førte til hoderulling innad i klubben. Herrenes andrebåt hang med fra start i sitt heat, men fikk noe røffere forhold og klarte dessverre ikke kravet for å komme videre til finalen senere på ettermiddagen.

I mellomtiden var det duket for en NTNUI duo, Inga og Madeleine sitt finaleløp i 2-. Christiania Roklub sine world cup roere tok raskt teten som holdt helt inn til mål. Resten av pallplassene var noe mer spennende, NSR på andre plass hadde litt over en lengde til NTNUI på tredje plass, som igjen hadde litt over en lengde til den andre Christiania båten cirka midtveis. Avstandene her holdt seg slik resten av løpet og NTNUI fikk gleden av nok en medalje på kvinnesiden!

NMs siste løp var herrenes finale i 8+ der NTNUI hadde kvalifisert én båt. Etter forsøket tidligere på dagen visste vi at dette kom til å bli et veldig spennende løp. Og gjett om det ble! Ut fra start tar begge NSR båtene teten foran NTNUI og Moss Roklubb. Midtveis setter NTNUI og Moss i turboen og nærmer seg sakte men sikkert NSR-båtene. Den ene NSR båten svarer på rykket og kan ro inn til seier. En lengde bak kommer den andre NSR båten, NTNUI og Moss inn omtrent helt likt! Målfotoet ga NSR også andreplassen og NTNUI sikret tredjeplassen 0,3 sekunder foran Moss! For et spennende løp det var, og gutta kan juble for å sikre NTNUI Roing nok en medalje tilbake til Trondheim!

Årets NM ble en braksuksess for NTNUI Roing, både sportslig og sosialt. Både herrene og damene hadde ambisiøse mål om medalje, og innfridde med stil! På kvelden etter endt regatta var det selvfølgelig duket for bankett med temaet «Sensation White» der NTNUI svingte seg til gull som alltid. Vi ønsker å takke Christiania Roklub for et knallbra arrangement, Drammens Roklubb for lån av båt, Norges Banquétforbund for en uforglemmelig banqét, og alle deltakere, tilskuere og frivillige som gjorde denne helgen fantastisk. Også takk til NSI, NTNUI og NR som gjør det mulig for oss å konkurrere helt i Norgestoppen! Vi tar bronsemedaljene med et smil om munnen, men i NTNUI Roing er sulten fremdeles stor. Så ikke bli for komfortable nå, ro-Norge, vi kommer for å ta dere i årene fremover 😉

 

Skrevet av Madeleine Heiberg

 

– Hu og Hei !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *