Krakowregatta 2018

Torsdag reiste en bukett bestående av 27 NTNUI-roere med retning Krakow. Noen erfarne roere og noen som tok sine første åretak for knappe to måneder siden (!) JRC vartet opp med regatta på elva i år som i fjor, og dette skulle også bli roerne fra Trondheim sin første opptreden på Polsk vann. Les mer om det her!

Fredagen ble vel anvendt til å se hva denne perlen av en by har å by på, og hva er vel bedre enn en tur i botanisk hage da? Jonnis vartet opp med kunnskaper om både fotosyntese og latinske ord. Etterhvert som de sene nattetimer kom stod middag med lagpresentasjoner på programmet. Harald fikk vist fram sin kreative side og hadde regissert en lagpresentasjonsvideo fra øverste hylle. På tampen av middagen kom også litt informasjon fra regattastyret. Det ble endelig klarhet i hvor langt vi skulle ro, nemlig 960 meter på den lokale elva.

Og ro gjorde vi! Lørdagen var en dag fylt med skarpe catcher, lave splitter og båten «fru Vinje» som vi var så heldige å få låne av JRC. Av båtene vi stilte med åpnet mix-båten, bedre kjent som banquette-båten, ballet. Etter litt krøll i starten hvor en sleide falt av skinnegangen karret de seg i mål på tiden 3.34,8. Videre fulgte Jenter 1 og Jenter 2 opp med to sterke gjennomføringer på tidene 4.13,53 og 3.39,81. Det siste løpet ble tildelt Gutter 2, underdogene fra Nidaros. Guttene rodde som aldri før og suste inn til tiden 3.12,8. Vel rodd alle kvinner og menn!

Som en appetittvekker før banquette hadde JRC ordnet med partybåt på elven Wisła. Nervøsiteten om hvem som vant var til å ta og føle på, men det la absolutt ingen demper på stemningen. Etter å ha tømt båten for øl både en og to ganger var det dags for turens høydepunkt, det alle roere ror for: banquette. Etter gode taler tildelt begge kjønn skulle edelt metall deles ut! Gutter 2 slo Sjøkrigsskolen med 12 sekunder og ble verdige vinnere av årets Krakow-regatta i herreklassen!! Så var det dameklassen, en jevn og gjev klasse. Jenter 1 ble tildelt den sure fjerdeplassen, men virket ikke altfor skuffet av den grunn. Jenter 2, som rodde inn på tiden 3.39,81 ble slått av JRC på tiden 3.39,75. 6 hundredeler(!!) i feil retning der altså, men gratulerer så mye til JRC!

Helt til slutt må vi i NTNUI Roing takke JRC og regattastyret for et fantastisk arrangement. Det har gitt tydelig mersmak og vi kommer enda sterkere tilbake neste år!

 

Skrevet av Oskar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *